vineri, 1 noiembrie 2019

Festivalul Internațional de teatru și de forme noi - Pitești - Ediția a XXIII-a - 01 - 10 noiembrie 2019



Emil Boroghină și Ludmila Pantlanjoglu
Astă seară am avut plăcerea debutului ediției a XXIII-a a festivalului internațional de teatru  de la Alexandru Davila Pitești.

La piesa de la ora 19 din Sala Mare pe scenă au urcat Emil Boroghină directorul juriului și doamna Ludmila Pantlajoglu, selecționera spectacolelor acestui festival pentru a ne prezenta festivalul.

Ai noști sunt super - Teatrul Clasic Ion Slavici Arad

Această piesă regizată de Crist Banu prezintă 5 actori ai teatrului care-și povestesc evenimente din viața lor începând cu părinții. 
Actorii sunt Alina Danciu, Carmen Vlaga – Bogdan, Roxana Sabau – Nica, Robert Pavicsits si Stefan Statnic.

Părinții actorilor au fost oameni obișnuiți care s-au stabilit în Arad și aceștia s-au născut cam la sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80. Au prins toți copii nenorocirile anilor 80 cu lipsuri de alimente și frig în case, în care retrăiam cu stupoare distopia lui Orwell.
A ieșit o poveste romantic și nostalgică care mi-a reamintit propria tinerețe fiind de vârsta părinților.
De fapt piesa cu un text autentic și bine gândit s-ar putea numi: “să ne râdem nenorocirile din anii 80”.

Actorii reflectă și faptul că Aradul este un oraș multietnic, cu români, unguri, ceva germani, sârbi, și pe vremuri sufficient de mulți evrei.

Jocul actorilor este autentic, o declarație de dragoste față, de părinții, care au fost oameni obișnuiți, dar care mai toți visau să-și schimbe statulul social. Majoritatea trăiseră la țară, voiau să facă liceul, să studieze la Universitate.

A ieșit o piesă foarte caldă plină de autenticitate și care a stârnit numeroase aplauze.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu