joi, 31 octombrie 2019

Grădinița lui Klopp de la FC Liverpool

Ieri au fost mai multe meciuri de fotbal care mi-au provocat multe satisfacții.
Aș enumăra în primul rând că echipa copilăriei mele, Petrolul a învins în Cupa României Sănătatea Cluj cu 7-0! Cum a spus colegul meu de primară Florin Copoiu via Corneliu Dodon, "Petrolul dăunează grav sănătății!" hahahaha.....
Și pentru că nu am o ordien cronologică Real Madrid a învins pe Levante cu 5-0. Parcă ca un răspuns la scorul Barcelonei de 5-1 cu Valladolid de marți seara.

Dar să ne întoarceam la campionatul englez unde s-a desfășurat etapa Ligii Engleze de Fotbal, a treia ca importanță în acest campionat de fotbal, după Premier League și FA Cup - Cupa Angliei.
Ieri s-a desfășurat meciul Liverpool Arsenal pe Anfield Road în cadrul acestei competiții. 

Surpriza a fost echipa cu care a început meciul Jurgen Klopp cu 5 debutanți și cu 6 jucători care sunt de obicei rezerve, poate doar Oxlade Chamberlain și Origi mai sunt jucători care încep meciurile câteodată.
Nici Arsenal nu s-a sfiit să folosească jucători debutanți, dar mai evident părea la Liverpool. Am să vă afisez formațiile:
Liverpool: Kelleher - Williams, Gomez, Van den Berg, Milner - Oxlade-Chamberlain, Lallana, Keita - Elliott, Brewster, Origi
Rezerve: Adrian - Chirivella, Clarkson, Jones, Kane, Koumetio, Larouci
Antrenor: Jurgen Klopp
Arsenal: Martiez - Bellerin, Mustafi, Holding, Kolasinac - Torreira, Saka - Maitland-Niles, Ozil, Saka - Martinelli 
Rezerve: Macey - Ceballos, Guendouzi, Lacazette, Pepe, Sokratis, Tierney
Antrenor: Unai Emery
A ieșit un meci nebun, terminat 5-5. 
A deschis scorul Liverpool cu un autogol. aca apoi Arsenal să marcheze de trei ori, doauă fiind date de tânărul Martinelli. Până la pauză a marcat Milner din penalti, Liverpool Arsenal 2-3 la pauză. În repriza a doua. amrchează din nou Arsenal dintr-o greșeală de pasă la portar al lui Milner. Umează o revenire spectaculpasă Liverpool cu goluri marcate de Oxlade Chamberlain și Origi, 4-4. Marcează însă spectaculos Arsenal, 4-5. Se părea că așa se termină dar cu câteva minute înainte de final, dar o pasă excelentă în careu a unuia dintre puștii lui Liverpool și Origi egalează, 5-5!
Urmează lovituri de penalti și portarul Kellher apără penaltiul lui Dani Ceballos de la Arsenal și Liverpool se califică!
Klopp amenință că nu se prezintă la sferturi de finală dacă nu se găsește o dată rezonabilă pentru echipa cea mai ocupată din Anglia. 

Oricum Klopp are în acești tineri potențiali jucători de perspectivă care poate menține Liverpool între echipele  de vârf ale Europei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu