joi, 24 octombrie 2019

Il Concertone

Costinel Mirea și Mădălin Sandu

Sub acest nume s-a desfășurat concertul de astă seară de la Filarmonica Pitești.
Ce a fost special în această seară a fost că acest concert s-a desfășurat cu resursele proprii ale Filarmonicii Pitești. 

În prima parte a concertului am audiat Il Concertone pentru două viori și orchestră în do major KV 190 de Mozart. Acest concert este o lucrare din adolescența lui Mozartși este un gen de concerto grosso care arată deja geniul tânărului muzician din Salzburg.

Soliștii au fost violoniștii Mădălin Sandu și Costinel Mirea iar orchestra în format redus a fost dirijată de muzicianul și dirijorul Silviu Deaconescu.
Dacă Mădălin Sandu este un violonist mai sobru, Mirea este dimpotrivă expansiv și spectaculos. Am audiat muzica lui Mozart, această bijuterie muzicală la care soliștii și orchestra condusă de Deaconescu și-a adus deplin aportul.

Melomanii piteștenii i-au aplaudat pe artițti și acesștia ne-au oferit un bis cu cei doi soliști acompaniați de orchestră.

În partea a două am audiat Simfonia a 8-a în fa major, op 93 a titanului Beethoven. Despre această simfonie se spune că Beethoven a fost întrebat de ce este mult mai apreciată Simfonia 7-a, la care Beethoven a răspuns scurt: pentru că a 8-a este mai bună!
Am ascultat-o de mai multe ori și pot spune că partea a treia și a patra care sunt extrem de alerte îmi amintesc de teme chiar dintr-a 7-a fiind extreme de vii și frumoase.
Orchestra Filarmonicii condusă de Siviu Diaconescu a intrepretat cu dăruire această frumoasă simfonie și interpretarea a fost răsplătită cu vii aplauze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu