duminică, 10 noiembrie 2019

Reconstituirea unei vieți cu George Mihăiță


Ultima reprezentație teatrală de azi 10 noiembrie 2019, ora 19.00 a fost un spectacol suținut de George Mihăiță, pe baza cărții scrise de Doina Papp cu actorul.

De George Mihăiță mă leagă faptul că este prahovean, din Moreni. de asemenea Mihăiță avea prieteni chiar pe strada mea din Ploiești.
Moreniul natal era, ca și Ploieștiul interbelic un oraș american, de aia i se spunea Chicago pentru că avea toate facilitățile unui oraș american din cauza petroliștilor. Totul s-a terminat în 1948, când s-a născut Mihiță.

George Mihăiță avea talente de mic, cânta la acordeon, a ajuns și la Școala de Muzică din Ploiești. A intrat a treia oară în 1967 la teatru, penultimul, ultimul fiind Mircea Diaconu, viitorul șef de promoție. Face parte din promoția mea de facultate și i-am descoperit la Cassandra și prin filme.

Pentru că Mihăiță a avut un noroc enorm șa începutul carierei, a fost selecționat când era student alături de colegul lui Vladimir Găitan în filmul Reconstituirea a lui Lucian Pintilie, declarat de mulți ca cel mai bun film românesc. Am avut norocul să-l văd atunci în 1969, câteva zile la Cinema Luceafărul.

Mihăiță a fost repartizat la Teatrul de Comedie, când director era Radu Beligan și după Revoluție a devenit și el director și încă este director.

A jucat în foarte multe filme în roluri comice, cu toate că primul rol de film este tragic.

A fondat și o revistă dedicată adolescenților, Salut în vremea când fiul său libru, cel mare era adolescent.

Este un actor de mare calibru și a servit interesele meserie cu dăruire și merită să fie omagiat!

Un comentariu:

  1. Ai uitat sa spui ca filmul RECONSTITUIREA a rulat vre-o doua luni la cinematograf Luceafarul dupa catr a fost suspendat pina dupa 1990

    RăspundețiȘtergere