sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Sam sau introducere în viața de familie de la Teatrul Tamasi Aron regia Laszlo Bocsardi


Spectacolul de azi 9 noiembrie, 2019, de la Sala Mare a Teatrului Davila de la ora 19 a fost piesa Sam sau introducere în viața de familie  montată la Teatrul Tamasi Aron în regia Laszlo Bocsardi.

Piesa aparține unei dramaturge poloneze numite Maria Wojtyszko și dezbate problemele Poloniei de a
Problemele Polonie de azi sunt presiunea religioasă a bisericii catolice care a confiscat viața politică, probleme drogurilor, care a înlocuit beția poloneză, dar și problemele familiei. 

Părinții lui Sam - Samuel, un   băiețel de13 ani  hotărăsc să divorțeze și se cuplează, ea cu Dragan, un kosovar albanez și tatăl cu Maia, o rusoaică, ceea ce ironizează și pericolul imigrației. 
Sam este chinuit de colegul său Grzesiek și se îndăgostește de colega Viola.
Părinții lui Sam se droghează și pe scenă apar o cultură de canabis.
Am să dau și distribuția piesei:

DISTRIBUȚIE

Actorii sunt bine aleși și joacă convingător, în pofida barierei lingvistice, spectacolul se desfășoară în ungurește, se puteau citi replicile subtitrate.

M-a impresionat în special scenografia, sunt piese de mobilier din plastic transparent, niște scaune fabuloase, apoi plantația de canabis.
Actorii joacă pe scena care este divizată în mai multe spații, a fost cea mai bună scenografie pe care am văzut-o la acest festival.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu