joi, 31 martie 2022

Schumann la Filarmonica Pitești

 







Cristian Sandu și Octavian Lup















În această seară al Filarmonica Pitești dirijorul invitat Cristian Sandu ne-a oferit un program Schumann. Schumann a fost unul din compozitorii romantici germani.


În deschiderea programului am audiat Concertul pentru violoncel și orchestră în la minor op. 126 de Robert Schumann. Partea solistică a fost asigurată de Octavian Lup, un talentat violoncelist. Acest concert pentru violoncel are o particularitate, se cântă fără pauze intermediare pentru că Schumann ura să se aplaude în aceste pauze. Concertul a fost interpretat totuși după partea sa.

Octavian Lup a oferit o interpretare de mare calitate fiind acompaniat de orchestra Filarmonicii Pitești  condusă de Cristian Sandu. Violoncelistul Octavian Lup ne-a oferit un bis din Bach. 


În partea a doua a concertului am audiat Simfonia a 2-a în do major, op. 61 de Robert Schumann. Simfonia a fost prima oară interpretată în 1846 la Gewandhaus Dresda dirijată de Felix Mendelssohn fiind considerată o simfonie metafizică. Simfonia are o temă care străbate întreaga compoziție muzicală. Interpretarea orchestrei Filarmonicii Pitești condusă de către Cristian Sandu a fost viu aplaudată de publicul meloman piteștean.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu