marți, 15 martie 2022

Boite Noir și The Black Windmill
















Continui să vă recomand filme bune. Eu văd multe filme din păcate proaste. Sunt unele americane în care se reface prost șoi actualizat cowboy clasici deveniți bandiți sau oameni ai legii în care regizorii sunt interesați de împușcături și violență.

Boite Noir - Cutia Neagră

Este un film thriller francez. Despre faimoasă cutie neagră a avioanelor. 

Se petrece un accident aviatic cu un avion mare este un avion A380 dar cu alt denumire comercială în film. Și intră în scenă analiștii cutiilor negre, oameni specializați în acustică care după indicațiile sonore din cabina piloților pot determina cauza accidentului.

Personajul principal este Mathieu Vasseur analist acustic de cutii negre. El începe studiul cutiei negre exact când șeful său, un expert analist de cutii negre dispare. Vasseur este căsătorit cu Noemie care lucrează pentru firma care construiește avionul care s-a prăbușit. 

Inițial Vasseur aude un Alahu Akbar care ar conduce la un atentat islamist. Apoi începe să aibă dubii, pentru că sunt probleme cu pilotul automat, pentru că piloții s-au plâns anterior cu funcționarea acestui sistem. Exact cum s-a întâmplat cu avioanele Boeing!

Ca apoi să aibă revelația că probabil un hacker a intervenit și a perturbat funcționarea sistemelor avionului. Este descoperit un hacker care spune că avionul este sensibil la acțiunea hackerilor. Și studiind poze din avion descoperă că hackerul care dispăruse se afla în acel avion!

Este un film despre intereselor marilor firme care și în acest domeniu sensibil , neglijează securitatea avioanelor.















The Black Windmill

Acesta este un alt film din anii 70 cu Michael Caine. El întruchipează pe maiorul Tarrant care s-a alăturat spionajului britanic și este pus să se infiltreze în IRA.

Filmul începe însă cu doi copii care se joacă cu o machetă de avion pe un aerodrom dezafectat. Sunt capturați de niște indivizi care pozează în militari. De fapt ținta este puștiul David Tarrant fiul maiorului. Ca să-l elibereze el este șantajat să dea diamante care erau folosite pentru acțiunea anti-IRA. Tarrant este victima unui complot din conducerea spionajului britanic. Și pornește acțiunea de a--și elibera fiul. 

Filmul este bine tensionat și făcut, un thriller clasic ce merită văzut!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu