miercuri, 9 martie 2022

The Chelsea Detective un serial englezesc

















Continui pe varianta engleză de seriale. Am văzut un serial simpatic numit The Chelsea Detective. Este un serial în patru episoade lungi de o oră jumate. Sunt niște crime în comunitatea de care toate lumea a auzit pentru că este cartierul Chelsea situa la vest de Palatul Buckingham pe malul Tamisei. Este un cartier burghez middle class

Personajul principal este inspectorul de poliție DI Max Arnold ( Peter Scarborough) un mignon de 1,63 m, roșcat, și ca să nu par misogin este acompaniat de alt sergent de poliție Pria Shamsie (Sonita Henry, de origine indiană), care este înaltă pe lângă Arnold. De fapt suntem într-un serial tipic englezesc cu  minoritari de culoare din fostul imperiu, indieni, negri, arabi. Se păstrează și chestia cu LGBT, apar lesbiene sau gay, dar totul pare normal, fără patetism gratuit. 

Ce este interesant la inspectorul Arnold este că instrumentul său principal de investigație este smartfonul cu care fotografiază tot. Polițiștii sunt ajutați și de camerele video prezente peste tot în Londra. Și normal că în film apar și români. MI se părea cunoscută interpreta lui Astrid Fischer, soția divorțată a lui Max. Este actrița Ana Maria Marinca, londoneză get beget acum, dar mai plinuță de la Premiul de la Cannes din 2007. 

Interesant că medicul legist este o doamnă cavsi surdo mută care poate vorbi, dar trebuie să vadă gura preopinentului care să înțeleagă.

Pentru că suntem în Chelsea nu putea lipsi celebra echipă de fotbal Chelsea, unde inspectorul Arnold este fan. Se rememorează o echipă din anii 90 și e amintit și Dan Petrescu.

Max Arnold este biciclist, dar Pria conduce un SUV Volvo. De la divorț Max locuiește într-o locuință lacustră, pe malul Tamisei, unde cântă la o pianină, bea cafea și studiază cazurile folosind o tablă. 

Filmul nu este violent, dar sunt crime cu iz mai mult social.

Pentru mine este și o lecție ce engleză, se vorbește mai curat, fără mult cockney, dar topica este foarte englezească, este diferență față de americană.

Merită văzut!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu