marți, 18 august 2020

Le Bureau des Legendes seria a 5-a

Acest serial franțuzesc de spionaj mi-a lăsat o foarte bună  impresie. Cred că este cel mai bun serial de spionaj văzut comparat cu cele americane.

Am văzut toate cele 4 serii acum doi ani și se părea că serialul este terminat. Personajul principal, agentul acoperit Malotru (Mathieu Kassovitz), care trădase ca să-și salveze iubita siriană Nadia El Mansour este trimis de inamicul său de moarte, JJA (Mathieu Amalric) să fie omorât în Ucraina din zona ocupată de separatiști.

Serialul revine în acest an și începe cu știrea publicată de Le Figaro că un agent francez DGSE a fost omorât în Ucraina într-un bombardament. DGSE este spionajul extern francez, iar Le Bureau de Legendes este secțiunea de agenți acoperiți. Aici este director JJA. Șocul este că ni se revelează trecutul extrem de sulfuros al lui JJA care începe să-l urmărească în prezent.

Serialul ne poartă în Orient prin Iordania, Arabia Saudită, Yemen cu agentul franco-italian, care în final este abandonat de realizatori, probabil va fi o nouă serie? 

Toți agenții sunt extrem de îngrijorați de faptul că un coleg al lor, Malotru a fost omorât la ordin.

Serialul îl reînvie pe Malotru, care este salvat de spionajul rus, fiind rănit și în comă. El este recuperat de agentul FSB Karlov și angajat consilier la FSB secțiunea Franța.

DGSE află că Malotru trăiește și se încearcă racolarea lui, să revină la sentimente mai bune și să revină la DGSE la inițativa lui JJA. Marea lovitură este ca Malotru să-l racoleze pe Karlov. Karlov este adus în Franța și se sinucide înainte de a lăsa documente cu care să se răzbune pe francezi. Și victimă cade Nadia, iubita lui Malotru.

În spionaj fiecare îl bănuiește de trădare pe ceilalți. În DGSE toți sunt suspecți că lucrează pentru FSB, la FSB sunt bănuiți toți că trădează.

Serialul este foarte bine realizat și această serie nouă mi-a plăcut la fel de mult, și aici mă despart de prietenul meu francez dezamăgit de ultima serie. 

Îl recomand cu căldură pe cei amatori de romane și filme de spionaj.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu