marți, 25 august 2020

Condor seria a doua




















Am terminat de văzut și seria a doua a serialului Condor, inspirat de filmul de spionaj Cele trei zile ale condorului

Dacă prima serie era inspirată de film, o unitate de analiză a CIA este anihilată printr-o acțiune de comando în care scapă doar Joe Turner ( Max Irons - fiul unoscutului actor englez Jeremy Irons) și este apoi acuzat de complot. 

Seria a doua începe în Budapesta unde a ajuns Joe Turner. Aici el este rugat de unchiul său Bob Partridge să intre în contact cu Vasili, un refugiat rus care a lucrat pentru FSB și care ar avea informații despre o cârtiță a FSB în CIA!

Pe drumul de la aeroport mașina lor este ciocnită de alt vehicul, el este rănit, dar aparent Vasili scapă de ambuscadă. În film pare că FSB are în Washington o echipă de intervenții foarte eficace. Joe se retrage la Mae, soția unui bun prieten și coleg de CIA care trădase și fusese executat. 

Imediat după dispariția lui Vasili, unchiul Bob este ucis pentru că și el avea informații despre cârtiță.

Tot serialul este un joc psihologic în care pionii principali sunt cârtița rusă, Ruel Abbot (Bob Balaban, probabil cu ascendențe românești?), șeful CIA foarte vinovat în prima serie, Gordon Piper, pe care cârtița și agenții ruși îl scot în mod fals ca cel care ar fi spionul rușilor și prietenul lui Joe, Tracy Crane, agent CIA care este împlicat amoros cu Holly.

În final șeful agenției FSB este capturat și torturat de Joe ca să spună adevărul despre cârtița. Într-un schimb de focuri Vasili este omorât, de fapt nu știa numele cârtiței, moare și șeful de stație FSB și Crane este rănit. Cu ajutorul unei agente FSB, Joe Turner află cine-i cârtița și-l execută pentru moartea unchiului său. Plin de vinovății și Ruel Abbot moare.

Să vedem ce o să urmeze? Epioade cu Covid?


2 comentarii:

  1. Wikipedia: Balaban (also Ballaban, Ballabon) is a surname, from a Turkish word meaning "robust", "burly", or a Ukrainian word meaning "hawk".

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai auzit tu de vreun turc Balaban? Eu de români Balaban da!

    RăspundețiȘtergere