vineri, 10 iulie 2020

Trackers un serial sud african

Gata! Azi am petrecut după amiaza să urmăresc ultimele 3 episoade din acest serial cu 5 episoade în total.
Am avut surpriza să vă un serial care mi s-a părut mult mai bine făcut decât cotarea pe care o dă  imdb.

Recunosc că sunt fascinat de Africa de Sud. Aș vrea să o vizitez, dar mă tem că nu o să am ocazia.
În primul rând pentru peisajul spectaculos al acestei țări, dar și pentru experimnetul social care are loc acolo.
Este o țară în care regimul de discriminare rasială, atât de prezent azi în SUA este cât de cât reușit. Și pentru că este țara cu nivelul de dezvoltare cel mai ridicat din Africa, este o democrație occidentală! Este interesant de asemenea că în această țară sunt mai multe limbi oficiale, engleza vorbită de toți, afrikaans vorbită de buri și zulu vorbit de negri. 

Serialul este de actualitate, serial thriller cu de toate.

În centru serialului stă BPI - Biroul Prezidential de Investigații, contraspionajul sud african. 
Acesta este condus de o mulatră Janina, a cărei limbă maternă este afrikaans! Are adjunct un negru african, Quinn. În acest birou apare o nouă angajată, bura Milla Strachan, care și-a părăsit soțul dominator și agresiv. Ea are un fiu care joacă evident rugby.

Principalul obiectiv al BPI este să urmărească un mic grup de musulmani radicalizați, africani, dar și arabi. Aceștia negociază o armă care ar veni cu vaporul trimisă de teroriști tip Al Qaida pe care să o folosească pe un stadion plin de fotbal sau de rugby?
Pentru ca să capete arma, trebuie să o plătească cu diamante aduse prin contrabandă din Zimbabwe. 

Apare acum un expert în probleme de securitate bodyguard, burul Lemmer. El din nevoie de bani acceptă să păzească un transport organizat de un afacerist dubios. Ajuns la granița cu Zimbabwe în parcul Kruger află că trebuiau să transporte niște rinoceri negri, capturați de braconieri pentru cornul foarte valoros în Orient. Împreună cu șoferul bur mai este și o doctoriță veterinar care să supravegheze rinocerii. Camionul este interceptat de niște bandiți conduși de gangsterul Nkunzi care le cer diamantele, diamante de care cei trei habar nu au. Șoferul este ucis de Nkunzi, dar Lemmer reușește să îi anihileze pe bandiți și el și veterinara Flea reușesc să fugă. Ajung la afacerist și Lemmer este furios că este pus să traficheze animale prinse de braconieri. Veterinara Flea îl seduce pe Lemmer și dimineața aceasta dispăruse împreună cu diamantele care erau ascunse în cornurile false ale rinocerilor. Cel care furnizase rinocerii le tăiase acest corn exact ca să nu fie braconați. 

Acțiunea continuă cu piste false, cu încurcături amoroase, dar și cu solicitatea sprijinului stației CIA pentru a anihila teroriștii.
Surpriza din final este că șefa BPI Janina este rudă cu Lemmer!
Finalul este în stilul to be continued.

Abia aștept să văd cum se va termina această afacere polițisto-teroristă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu