Am să prezint două filme și un serial scandinav care mi-au plăcut. Le voi prezenta în ordine inversă vizionării.
Barefoot Contessa
Este un film din 1954 având în fruntea distribuției pe Humphrey Bogart și pe Ava Gardner. Este de fapt o adaptare a Cenușăresei.
Numele regizorului mi-a sărit în ochi Mankiewicz. Este regizorul unor unor filme celebre precum Totul despre Eva și Cleopatra!
Maria Vargas (Ava Gardner) este o renumită dansatoare spaniolă în Madrid. Este descoperită de regizorul Harry Dawes (Humphrey Bogart). El îi însoțește pe bogătașul producător Kirk Edwards și PR-ul Oscar Moldoon. Harry o convinge pe Maria să vină la Hollywood unde devine actriță de succes.
Maria face trei filme cu Harry și cunoaște celebritatea.
Maria îl părăsește pe Kirk și pleacă cu iahtul sudamericanului Bravano pe Cote d'Azur. Aici o duce în petreceri. În secret se duce într-un sălaș țigănesc să danseze.
Se certă rău cu Bravano și contele Torlato-Favrini îl pălmuiește pe Bravano și pleacă cu Maria la reședința din Rappalo, Italia.
Aici cei doi se îndrăgostesc nebunește și contele o ia de soție pe Maria.
Dar în noaptae nunții contele îi mărturisește că că din război la Benghazi și-a pierdut într-o explozie podoabele masculine. Contele are un strămoș care l-a ucis pe Cesare Borgia, dar vor rămâne acum fără urmași.
Harry îi rămâne confindent și Maria îi mărturisește că are un amant și va produce totuși un moștenitor conților Torlato-Favrini. Harry bănuiește ceva rău. Prea tîrziu, contele îi împușcă pe cei doi amanți și se predă poliției.
Totul este povestit de Dawes la înmormântarea contesei cu o statuie cu picioarele goale cum îi plăcea să danseze.
Filmul este excelent făcut, Bogart este mai bătrân decât în Casablanca, dar rămâne la fel de fascinant.
Nu pot decât să regret că nu se mai fac astfel de filme, cum erau cele din perioada de aur a Hollywoodului.
Gli Infedeli
Acestă comedie italiană mi-a făcut plăcere să o vizionez pentru că este plină de umor. Este o serie de scheciuri având doi protagoniști în actorii Riccardo Scamarcia și Valerio Mastandrea.
Scamarcio este prototipul amantului latin , brunet, cu părul creț. Este infidelul de bază.
Mastandrea este mai copt și poate interpreta bărbatul de mai multe vârste.
În primul scheci Mastandrea este convins de soție să mărturisească că a înșelat-o. Drept mulțumire și ea îi spune că l-a înșelat. Așa că soțul este disperat să afle dacă cel cu care s-a culcat o are mai mare decât a lui, obsesie primă bărbătească.
În alt scheci Scamarcia este la un team building și caută o femeie și ajunge să o abordeze pe o urâtă, care îl respinge și nu-i mai rămâne decât să se satisfacă singur. A doua zi o abordează pe șoferița blondă, evident din Moldova de peste Prut, care îi pune la punct că pasagerii nu vorbesc cu șoferul.
O comedie fără mari pretenții, dar simpatică și cu defectele bărbătești.
Maskineriet
Acest serial suedez mi-a dat de furcă pentru că la început se întâmplă în Norvegia. Cineva îmi spusese că între limba suedeză și cea norvegiană nu există deosebiri, poate minime. Nu același lucru este cu daneza.
Pentru că în Scandinavia nu prea se întâmplă crime și hoții, cineaștii suplinesc acest lucru. Este in serial polițist plin de violență.
Personajul principal este Olle Hulten, un tip însurat cu fiica patronului, care are o firmă de mașini de construcții unde lucrează și Olle. El și-a schimbat numele după al soției.
Tipul este la un team building în Norvegia peste golf, unde acesta se îmbată rău. Se trezește într-o mașină într-un feribot cu o geantă de bani. Era o parte din furtul în care sunt folosite mașinile cumpărate de la firma pe semnătura lui. De fapt treaba este complicată. Olle plecase din Norvegia pe o platformă de petrol apoi se dusese în Mexic unde se îndrăgostește de Victoria o brunetă norvegiană împlicată în jaf.
Serialul prezinte tribulațiile lui Olle, fiu de polițist care avusese o tinerețe agitată.
Este un film în care bandiții scapă mereu, polițiștii par cam nătângi, dar în final ei rezolvă ca cazul.
De văzut!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu