duminică, 1 noiembrie 2020

Roadkill - serial BBC


Această miniserie de 4 episoade Roadkill dovedește măiestria britanică în materie de film.

Este o dramă inspirată din realitatea politică britanică de azi. Personajul principal este politicianul Peter Laurence, interpretat de Hugh Laurie. Acest actor britanic este nu doar un actor de calitate, dar întâmplarea face că este autor de romane polițiste. Chiar acum îi citesc  romanul apărut în 1996, numit Gun Seller.

Minstru al transporturilor în guvernul doamnei prim ministru Dawn Ellison, Peter Laurence tocmai scapă dintr-un proces în care era acuzat de comportament împotriva intereselor statului de către o jurnalistă de investigație. Secretarul lui personal Duncan Knock îi dă o veste proastă, are o fiică pe care nu o știe, care în prezent este la pușcărie. Laurence merge la pușcărie și discută cu o individă africană care îi reprezintă fiica necunoscută. 

Tipul stă la Londra cu o amantă, este un individ cu toate defectele, corupție, crailâc, etc. Mai primește și o altă lovitură pentru că fiica cea mică este pozată într-un ziar luând droguri. Laurence spera să primească postul de șef la Externe, Foreign Office, dar doamna prim ministru îi oferă Justiția. Acum cu problemele pe care le are, el pledează pentru un regim mai lejer în pușcării   împotriva politicii promovate de Torries. Fiica cea mică îl urmărește și vede că locuiește cu amanta și îl toarnă mamei care locuiește la Hastings și se ocupă cu corurile de amatori. 

Jurnalista nu se lasă și pleacă la Washington unde investighează un grup de lobby British American de la care Laurence primise bani de la firme farmaceutice să promoveze privatizarea sistemului de sănătate britanic! Jurnalista găsește dovezi, dar moare într-un foarte dubios accident de mașină. Avocata care l-a scăpat primește un dosar care cuprinde dovezi care îl încriminează și mai tare. Colac peste pupăză are un accident de mașină lovind un cerb când se îndreaptă spre casa din Hastings, unde urma să-și întâlnească familia, soția muziciană, fiica studentă și cea mare se ocupă cu misuni umanitare. Doamna prim ministru primește informațiile privind presupusa fiică.  Deci pare că soarta lui Laurence este pecetluită.  

Dar minune, el se întâlnește cu fiica africană mulatră, care devalizase o bancă de un milion de sterline și recunoaște că are această fiica suplimentară la tv. Doamna prim minstru este lucrată de propria secretară și apare un email care îi crează probleme, Aceasta la instigarea politicienilor care sunt legați de industria de armament britanică pe care o blocase doamna prim ministru. În plus ziarul renunță la investigația jurnalistică a ziaristei privindu-l pe Laurence, care are accidentul în SUA,  la ordinul proprietarei scoțiene a ziarului. 

Pe fondul acestor dezvoltări politice neașteptate, Laurence care se afla intr-un deep shit, adică într-un mare căcat are șanse să devină prim ministru și chiar devine. Influenții politicieni îl sfătuiesc însă să desființeze fondul în care erau banii de mită. Acest fond era însă pe numele soției și îi trebuie semntura ei. Și în final în cabinetul din Downing Street 10 soția îi dă înapoi dosarul nesemnat. Final în coadă de pește! 

Excelent serial care pare inspirat din personalitățile celor doi prim miniștri britanici recenți, Theresa May și actualul Boris Johnson, cu dulapul său plin de schelete.

Este un serial care ar fi bine de urmărit și de politicienii noștri mult mai veroși, curvari, proști și ticăloși. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu