luni, 23 noiembrie 2020

Damage Control de Robert Dugoni

Am citit recent un roman de spionaj scris de Robert Dugoni. Așa că am mai căutat un alt roman și am dat de acesta, mai vechi, de prin 2008. Cum zic eu înainte de smartfon!

 

Romanul Damage Control este un roman de alt tip, un roman polițist, thriller și o poveste de dragoste și despre nefericirile mariajului. Dar ceea ce este important în roman, după cum subliniază în postfața sa autorul, este boala secolului: cancerul. 

Așa începe romanul cu personajul Dana Hill, avocată de vreo 35 de ani care merge la medic pentru că i-a apărut un chist tare în sân. 

 

Dana are o fetiță cu Grant, un tip tot avocat, dragoste din timpul studenției, care o cam neglijează, se pare că are aventuri erotice. Ea are un job de succes, el este cu mari probleme. Când într-o bună zi Dana primește anunțul că fratele ei geamăn James a fost omorât! Atunci am abandonat romanul care nu părea foarte interesant.

L-am reluat acum, după vreo două trei săptămâni și nu mi-a părut rău. Are momente tensionate și se citește cu sufletul la gură. Moartea fratelui ei geamăn James a șocat-o pe Dana. Se pare că a fost victima unui jaf pe care el l-a surprins. 

De fapt doi ex pușcăriași au fost trimiși special să facă recuperarea unor lucruri din casa lui James de către un individ, care la întâlnirea pentru recuperarea lucrurilor în loc să-l plătească pe unul dintre ei îl împușcă,  îl scapă pe celelălat nenorocit, dar îl execută și pe acesta într-un WC de benzinărie. 

 

Cazul morții lui James Hill este preluat de detectivul Mike Logan, care începe cercetările, dar la casa lui James apare și un alt detectiv, care se dovedește a fi criminalul care  a montat toată uciderea lui James. Se pare că el căuta să recupereze un cercel deosebit pe care Dana îl găsește sub patul fratelui său, care se pare că era într-o foarte secretă afacere amoroasă. 

 

Apare și cuplul Robert și Elisabeth Meyers, el descendentul uneia din cele mai bogate familii din Seattle  unde se petrece romanul.

Dana află că Elisabeth era încurcată amoros cu fratele James și de aici toate omorurile astea. 

Omul lui Robert Meyers, senator SUA care se pregătește să candideze la președinția SUA comisese toate aceste crime care să răzbune gelozia lui Robert pentru aventura lui Elisabeth cu James. Finalmente Dana este răzbunată. Robert se sinucide și Elisabeth se întoarce la părinți în California să-l nască pe fiul lui James, Robert era steril. 


Un roman cu de toate și care are momente foarte bune și tensionate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu