luni, 11 aprilie 2022

The Kremlin Candidate de Jason Matthews din trilogia The Red Sparrow



















Jason Matthews este un fost analist CIA care a devenit scriitor. El a scris o trilogie de spionaj intitulată The Red Sparrow - Vrăbiuța Roșie.

Personajul Red Sparrow este Dominica Egorova. Ea a absolvit cursurile Red Sparrow ale unor tinere spioane ale securității ruse și aici au fost antrenate în arta seducerii amoroase a inamicilor potențiali ai Rusiei, dar și tehnicii de luptă corp la corp și folosirea armelor de foc. Dominica Egorova era destinată să devină balerină, dar un partener amorezat de  o altă balerină îi provoacă un accident și așa Egorova este dusă de un unchi securist să devină spioană.

Primul roman The Red Sparrow a fost ecranizat cu Jennifer Lawrence în rolul principal.

În ultimul roman al trilogiei care continuă celelalte două romane The Red Sparrow și Palace of Treason.

Egorova pare a fi personajul principal, dar de fapt cel aflat în centrul romanului este Vladimir Putin. În roman apar și personaje reale precum Patrușev și alții. Lectura romanului a coincis cu războiul declanșat de Putin în Ucraina, o potriveală din păcate!

Dominica Egorova este pe cale să devină șefa contraspionajului extern SVR. Ea l-a dat pe mâna autorităților pe generalul Korcinoi, la dorința acestuia, care se sacrifică pentru Dominica. A devenit colonel și va fi înaintată general. Continuă colaborarea cu CIA și povestea de dragoste cu spionul american Nate Nash. 

Sunt mai multe povești de spionaj în roman. Dar cel mai important este cum Putin ordonă diverse acțiuni menite să submineze SUA și CIA.

Așa că reușesc să-l elimine pe Alex Larson, directorul CIA. Și Președintele SUA se pregătește să pună un nou director. Candidează o congresmană, o doamnă viceamiral și un fost ambasador. CIA află că unul din acești candidați este o cârtiță a spionajului rusesc,  deci Dominica este în mare primejdie. Șansa ei este că la o recepție unde sunt invitați militari americani, Dominica să o recunoască pe vice amiral ca o lesbiană sedusă de ea la începutul carierei de vrăbiuță! Ea anunță cu greutate pe americani de primejdie și această este arestată.  Între timp devine șefă la SVR, dar și amanta lui Putin!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu