vineri, 17 decembrie 2021

Femeia văzută de o pictoriță


Astăzi s-a inaugurat expoziția doamnei  Maria Magdalena Ghizdaveț - Repere ale maternității și feminității în culoare la Galeria Metopa Pitești.















3 comentarii:

  1. Cred ca timpul cu trecerea lui va amplifica valoarea tabloului cu mama si fetita cu ochelari. Multi au incercat introducerea artistica in pictura al acestui partener al omului modern care este achelarul de vedere , dar putini au reusit. In cazul de fata cred ca este una din reusite. Se naste o noua pictura in care omul este atasat de un aditional ( ochelari , automobil , cirje , acum vor apare si cu masca ... Oare cum se va numi acest curent ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi aduc aminte de un celebru scheci (traducere moț a mot) al lui Virgil Ogasanu...
    Maestre, ce simbolizează acest Tablou?
    Oar el, scoțând pipa din gura ... dumneata ai privit vreodată un fluviu drept în ochi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt o mare cunoscatoare, ma las condusa de impresie(na si eu), adica de emotia starnita, dar recunosc mai multe stiluri:Renoir, Picasso, Seurat. Poate chiar miniaturi japoneze. Isi cauta drumul? Sau pur si simplu se lasa inspiratiei de moment? Si, draga Joe, poate era bine sa treci titlurile sub tablouri! Altfel, chiar asa, o impresie puternica. O voi tine minte, desi are un nume greoi Ghizdavet. Dora

    RăspundețiȘtergere