joi, 25 noiembrie 2021

Pop/Opera Fest la Filarmonica Pitești

















Astă seară am avut un program vocal instrumental cu piese din opere și operete. Invitații au fost dirijorul Daniel Jinga care deține fotoliul de manager interimar al Operei Române și frumoasa soprană Irina Baianț.

S-au cântat de către orchestra Filarmonicii Pitești uverturi din opere, opere, piese celebre instrumentale din Rossini, Puccini, Bizet, Ernesto de Curtis Non ti scordar di me, Brahms cu dansurile ungare, Delibes, Kalman, Lehar, George Grigoriu, Can-can de Ofenbach, și May Feair Lady a lui Loewe.


Am remarcat că Irina Baianț a folosit pentru note o tabletă, care a i-a simplificat interpretarea ne mai fiind nevoie de notele pe hârtie, am observat asta avantajat pentru că stau la balcon în fața orchestrei.  Interpretarea a fost bună Irina Baianț a cântat frumos și a fost acompaniată de orchestra Filarmonicii Pitești condus de Daniel Jinga.

Irina Baianț

Am remarcat ceva de care s-a sesizat Dumitru Avakian, cronicarul muzical de la România literară. Dina cauza pandemiei, secția de coarde s-a redus simțitor si la vioara I-a și a II-a, la viole și la violoncele și contrabas. Așa că secția de suflători acoperă pe cea de coarde și câteodată coardele nu se mai aud!

Artiștii au fost vii aplaudați și soprana a oferit și un bis acompaniată de orchestră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu