duminică, 13 ianuarie 2019

Ray Donovan, sezonul 6

La sfârşitul anului trecut şi la începutul acestui an s-a desfăşurat sezonul al 6-lea din Ray Donovan.

Este unul din serialele mele preferate. Este povestea unui clan de irlandezi stabiliţi în Los Angeles, avându-l protagonist pe Ray Donovan (Liv Schreiber), un tip expert în aranjat chestiuni dubioase în cetatea filmului. 
Clanul se compune din Ray, fratele său Terry (Eddie Marsan), antrenor de box, Bunchie (Dash Mihok) mezinul, dar şi din păgubosul lor tată Mick (Jon Voigt) şi din fiul său Daryll (Pooch Hall) făcut cu o afro-americană. Mai sunt fiica lui Ray, Bridget (Kerris Dorsey), care se stabilise la New York şi fiul  Connor (Devon Bagby) intrat la Infanteria Marină şi care pleacă în Europa în misiune. 

Finalul sezonului trecut se termina cu decesul soţiei lui Ray.
Ray este zdrobit, ajunge în New York şi se aruncă în apele râului Hudson de pe o clădire. Tentativa de sinucidere este eşuată pentru că un poliţist care îl salvează din apele râului. 

Acesta tot irlandez îl pune pe picioare. În acelaşi timp Terry îşi deschisese la New York o sala de antrenamente de box. Cam tot clanul s-a mutat acum în Big Apple. 

Tatăl Mick este în puşcărie şi vede că la New York fiul său negru s-a combinat cu un star afro american şi şi-au însuşit scenariul filmului lui Mick şi-l filmează tot la New York.
Mick evadează cu ajutorul lui Bunchie şi ajung la New York unde îl răpesc pe star şi cer răscumpărare plătită de bogata Sam. Cei doi se refugiază la o verişoară de a lui Mick şi se ţin de tot felul de prostii, jafuri înarmate, etc. Bunchie este însă capturat de FBI.

Sam Winslow (Susan Sarandon), bogata afaceristă din industria filmului îl recuperează pe Ray şi-l pune să o sprijine pe Ann Novak, candidata la Primăria New York împotriva coruptului primar Ed Feratti. 
Afacerea aproape reuşeşte, dar Feratti ordonă poliţiştilor săi corupţi să o răpească pe fiica lui Ray, pe Bridget. Între ei se află şi salvatorul lui de la sinucidere.

Răzbunarea lui Ray este cruntă, îi elimină pe toţi poliţiştii corupţi, iar Bridget este eliberată cu ajutorul prietenului său poliţist implicat în răpire, care are mari procese de conştiinţă şi se sinucide.
Se întâmplă tot felul de lucruri rele, imorale şi ticăloase.

Finalul este iarăşi foarte dur şi neaşteptat, dar tot clanul se reuneşte, iar Bridget se mărită cu prietenul ei.


Să vedem ce ne va oferi sezonul 7 al serialului care nu dă semn că se termină.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu