joi, 31 ianuarie 2019

Muzica nordului cu Horia Mihail şi Theo Wolters

Luna ianuarie este probabil cea mai tristă luna a anului, nu numai prin vreme, dar având în vedere şi zilele de naştere sinistrei şi odiosului. 

Ei bine, azi în ultima zi a anului am avut plăcerea să aud o muzică magnifică la Filarmonica Piteşti. 

Programul a debutat cu Concertul pentru pian şi orchestră în la minor de Edvard Grieg. 
Solistul concertului a fost talentatul Horia Mihail. L-am urmărit prima oară ca solist concertist pe Horia Mihail, el fiind mai mult implicat în proiecte de recitaluri, singur sau cu violonişti.
Horia Mihail şi Theo Wolters
Este un concert scris de Grieg în tinereţe, la 24 de ani. Primele măsuri ale concertului îmi amintesc de concertul lui Ceaikovski. 
Este un concert magnific, o bijuterie muzicală fiind foarte popular în rândul pianiştilor.
În interpretarea sa deosebită, Horia Mihail a fost bine acompaniat de orchestra Filarmonicii Piteşti condusă la Theo Wolters. 
După interpretarea concertului, Horia Mihail a mărturisit că a fost bolnav şi şase săptămâni departe de pian, dar acest lucru se pare că nu i-a afectat interpretarea superlativă. 

Horia Mihail ne-a oferit şi un bis cu o Nocturnă de Chopin.

În partea a doua a concertului orchestra Filarmonicii Piteşti condusă de Theo Wolters ne-au oferit Simfonia a III-a în la minor op.53, zisă şi Scoţiana a lui Mendelssohn Bartoldy. Această muzica a fost inspirată de vizita lui Mendelssohn în nordul Marii Britanii, în Scoţia.
Cu Theo Wolters şi Horia Mihail 
 Am ascultat o muzica magnifică muzica inspirată de nordul Europei şi interpretarea artiştilor a fost generos răsplătită cu aplauze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu