joi, 20 decembrie 2018

Bucuria Crăciunului - Concert la Filarmonica Piteşti

Astă seară concertul de Crăciun a fost un pic mai special.

În prim parte au luat loc pe scenă componenţii corului Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului condus de părintele Gheorghe Neacşu.
Surpriza este că părintele Neacşu este parohul Catedralei Sfântul Gheorghe, frumoasa biserică al cărei nume patronim îl port şi care este un monument medieval vis a vis de blocul în care locuiesc. Alături de dirijor în cor mai era şi părintele Florian de la aceeaşi biserică şi încă un alt preot. 
Părintele Neacşu are o frumoasă voce de tenor şi alt solist a mai fost basul Ioan Grigorescu, cântăreţ de operă în Germania şi fiu al fostului paroh Grigorescu al aceleaşi biserici.
Părintele Gheorghe Neacşu
Programul a început cu Conquest of Paradise de Vanghelis şi a continuat cu un frumos program de colinde şi cântece bisericeşti precum rusescul Vecernîi Zvon (Clopote de seară).
Ioan Grigorescu
În final a fost invitat IPS Calinic Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului care a vorbit frumos şi a fost şugubăţ stârnind veselia melomanilor. 
Christina Minan
În partea a două am avut programul liric muzical de Crăciun cu melodii din operete germane, valsuri, polci şi Ioan Grigorescu, chinezoaica Christina Minan şi coreeanca Lee Seung Hee. 
Lee Seung Hee
Programul a fost antrenant şi plăcut lumea a aplaudat, dar dirijorul Silviu Deaconescu care a condus cu mână sigură orchestra nu ne-a mai dat bisul cu Marşul Radetzky. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu