joi, 14 octombrie 2021

A Quiet Man - Victor the Assassin #9 de Tom Wood
















Scormonind internetul am găsit ultimul roman al britanicului Tom Wood A Quiet Man - Victor the Assassin #9. După cum se observă acest roman este al nouălea din serie. Amintesc cum am descoperit acest autor, în hotelul din Skiatos frecventat de britanici, englezi, etc. se afla acest prim roman. L-am luat și l-am citit pe nerăsuflate. Mai ales că primele scene se desfășurau la ....București!

Ei bine, romancierul a ajuns la al nouălea roman. Sunt romane extrem de tensionate. Victor este un asasin plătit, care vorbește bine câteva limbi străine. Actualul roman se petrece în Canada la granița de nord a SUA pe lacul Michigan. 

Victor s-a cazat la un motel și a discutat cu tânăra recepționeră cerând o cameră. Acesta are un băiețel care este fascinat sculele de pescuit ale lui Victor pe care și la pune în camioneta închiriată. El este sub acoperirea că se relaxează la pescuit, sub numele unui afacerist din Las Vegas. Micul Joshua, un băiețel de 7 ani jumate chiar îi fură niște lingurițe de pescuit lui Victor. Victor îi promite băiețelului și mamei că îl va învăța să pescuiască. 

Între timp el vâslește cu barca pneumatică să ajungă la  Chicago, unde îl ucide pe șeful mafiot al unei bande. Mission acomplished! NU! Pentru că noul șef care comandase asasinatul îl vrea mort și pe asasin. 

Vine dimineața promisă și Victor îl așteaptă pe Joshua să-l ia pe lac. Dar mama și fiul nu apar. Așa că Victor merge în orășel să-i caute. Ei par a fi plecat dimineața în grabă. În căutările sale intră în conflict cu o bandă de motocicliști care se ocupau de droguri. Are loc o bătaie care m-a amintit de romanele lui Lee Child cu Jack Reacher. Așa că Victor bagă în spital 8 motocicliști și pe șef. 

Trupa de 3 killeri și o damă șefa grupului trimis să-l execute pe Victor are o discuție cu acesta și îi convinge să plece el dispărând între timp. Tipa află că Victor a întârziat în căutările sale după mama cu copilul și se reîntorc și au parte de o soartă tristă mor de bomba pusă de ei camionetei lui Victor.

Victor intră și în conflict și cu un antreprenor dubios cu o carieră/balastieră, a cărui fiică vitregă este chiar polițista orășelului. Acesta pune om bandă de trei derbedei din Toronto să-lm aranjeze pe Victor și o pățesc urât cu degete tăiate livrate antreprenorului de către Victor care bagă o spaimă de moarte în antreprenor. 

Prim deducții Victor află unde ar fi ascunși cei doi împreună cu iubitul francez barman la bomba unde veneau motocicliștii. mama se teme pentru cel mic. Fusese măritată cu un individ cu părinți foarte bogați în Vancouver, dar se desparte de el, bătăuș și bețiv, care moare între timp din cauza exceselor. Așa că bunicii îl vor pe băiețelul Joshua și pun o bandă de vânători de recompense să-l captureze. Mama crede că Victpor este cel trimis de foști socri și dispare. Victor ajunge la cabana unde erau ascunși și îi trimite să scape de comando. Începe conflictul dintre trupă de vânători de recompense și Victor. Este rănit dar reușește să-i anihileze total, vreo doisprezece, cu șeful lor are loc bătălie finală. Este salvat de mama și iubitul ei și în final merge cu Joshua la pescuit.

Roman bine scris și cu multă acțiune, bune de făcut filme aceste romane thriller. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu