miercuri, 2 iunie 2021

The Kominsky Method seria 2021

 















Acest serial de comedie este la a treia ediție. 

Personajul principal este un profesor de actorie Sandy Kominsky interpretat de Michael Douglas care are ca prieten pe agentul de actori de la Hollywood, Norman Newlander interpretat de Alan Arkin. Probabil că Alan Arkin or s-a săturat de serial, ori s-a întâmplat altceva, că în această serie el apare doar în primul episod, pentru că a decedat personajul său. 

Este un serial extrem de amuzant despre bătrânețe. Apar mari actori de la Hollywood, cum sunt menționați cei de mai sus, apare și soția lui Kominsky, Roz interpretată de Kathleen Turner. Acestă actriță simpatică și frumoasă a îmbătrânit urât, este diformă acum, dar exact potrivită ca mamă a lui Mindy, fiica ei și a lui Sandy. 

Serialul începe cu serviciul funerar a lui Norman în care toți se simt datori să amintească momente plăcute sau amuzante in viața decedatului. Apare și iubita la apus a lui Norman interpretată de Jane Seymour și ea septuagenară.  

Sandy devine excutorul testamentar al lui Norman care avea o avere considerabilă de vreo 200 de milioane de $! Primește și el 10 milioane pe care le dă fiicei lui Mindy care se pregătește să se mărite cu foarte tomnaticul Martin. Este exact motivul apariției lui Roz, mama lui Mindy. Dar marile probleme le are Sandy cu fiica lui Norman, care a avut o tinerețe zbuciumată, cu droguri și băutură, dar și fiul acesteia, interpretat de Haley Joel Osment, celebru când era copil în filmul The Sixth Sense. Ambii vor să pună mână pe banii tatălui, respectiv bunicului și să-i facă praf.

Apare și marele Morgan Freeman ca o alternativă la școala lui Sandy. 

Sandy care fusese un actor de duzină primește rolul din ecranizarea după Hemingway a cărții Bătrânul și marea, datorită intervenției lui Norman la regizorul Barry Levinson, alt[ celebritate hollywoodiană. 

Este un serial care mi-a amintit de cel cu Alain Delon, Frank Riva, unde apăreau mari actori francezi la senectute. 

Ce este însă absolut amuzant sunt glumele și miștocărelile din serial. Este un serial reconfortant pentru noi septuagenarii, cum sunt și personajele importante ale filmului, că se poate încă trăi interesant și la această vârstă.

Din nou m-a impresionat cum vorbesc actorii din film cu dicție perfectă, o engleză a Reginei ce nu-ți crează probleme de înțelegere. Este doar un film cu o școală de actori.

Îl recomand turor, inclusiv celor tineri.

2 comentarii:

  1. N-as zice chiar "miștocărelile" .... este un umor cinic dar de calitate, pe masura actorilor care evolueaza in aceste episoade recente.

    <>

    RăspundețiȘtergere
  2. Douglas' co-star for the first two seasons, Alan Arkin, is not returning to the show. Deadline reports that Arkin said all along that he was only good for two seasons, so his departure was planned. His character, Norman, has been written out of the show and that will be addressed in the start of the new season.

    RăspundețiȘtergere