luni, 7 iunie 2021

The Charlemagne Pursuit de Steve Berry

















Cum am promis Charlemagne Pursuit de emulul lui Dan Brown, Steve Berry.

Steve Berry construiește pe baza unor evenimente istorice diverse romane de spionaj și aventuri. 

Este al patrulea roman din seria Cotton Malone, un agent al obscurei agenții de investigații a Department of Justice numită Billet Magellan condusă de Stefanie Nelle. 

În acest roman ideea este că marele împărat Carol cel Mare Charlemagne care a refăcut imperiul european germano creștin după modelul celui Roman a fost ajutat de reprezentanții unei civilizații dispărute, care ar fi apărut în diverse legende. În căutarea acestei civilizații a fost trimis cu un submarin nuclear secret, Forrest Malone, tatăl lui Cotton. 

În echipaj era și un german Lindauer al cărui tată a avut expediții în Antartica după reprezentanții acestei civilizații care ar fi fost Arienii strămoși prezumtivi ai germanilor de azi. Submarinul a dispărut și în căutarea lui în 1971 pleacă o navă  în care sunt trei tineri locotenenți, conduși de un anume Lingford Ramsey, un afro american care ține secrete rezultatele expediției. Ajuns amiral și șeful spionajulul naval, Ramsey dorește să ajungă în marele stat major al armatei americane și nu se ferește să folosească crima și șantajul. 

După multe aventuri Cotton Malone descoperă în Antarctica urmele acestei vechi civilizații, iar Nelle și Edwin Davis, Adjunctului Consilierului Președintelui pentru Securitate Națională blochează tentativele de mărire a crimnalului amiral.

Carte de citit când ești într-o vacanță!


Un comentariu:

  1. Cum facem rost de ea ? O gasim in librarii ? sunt un pasionat cititor de romane de acest gen...

    RăspundețiȘtergere