joi, 3 iunie 2021

Festivalul tinereții la Filarmonica Pitești

Florentina Stoica















În această seară la Filarmonica Pitești au fost invitați tinere speranțe în muzica simfonică, elevi în jur de 15-16 ani. 

Orchestra simfonică Pitești condusă de dirijorul Tiberiu Oprea au acompaniat pe tinerii soliștii în forma unei formule doar cu coarde, dar și în formulă completă.

Raluca Gheboianu

Prima a luat loc pe scenă Raluca Gheboianu din București cu violoncelul și a interpretat partea I din Concertul în do minor pentru violoncel și orchestră de J. S. Bach. 



Mădălina Sima din Ploiești a interpretat la violă destul de emoționată partea I din  Concertul în re major pentru violă și orchestră de Carl Stamitz.

Ioana Tomescu


















A urmat clarinetista Ioana Tomescu din București și a interpretat Fantezia Traviata pentru clarinet și orchestră de Lovreglio.


Violonista ploieșteană Florentina Stoica a interpretat partea a II și a III-a din Concertul nr 1 în sol minor pentru vioară și orchestră de max Bruch. Interpretarea tinerei soliste a fost foarte bună dovedind o siguranță pe care o au interpreți maturi.

Valențiu Constantin Grigorescu





















În finalul concertului tânărul pianist bucureștean Valențiu-Constantin Grigorescu ne-a impresionat cu siguranța controlului claviaturii în Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră de Beethoven. 

A fost o seară reușită și plăcută.


2 comentarii:

  1. Cred ca te bucuri ca se revine la normalitate... In fine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Opinie din Deutschland4 iunie 2021 la 10:29

    Hm, riscanta actiune…

    ma rog, la noi vine vara, numai ca pandemia nu e terminata nici macar in Europa.

    RăspundețiȘtergere