miercuri, 5 iunie 2024

Furiosa, The Veil


Am văzut că la Cannes s-a lansat filmul Furiosa - Mad Max Saga și l-am căuta pe streamuri, dar avea un sonor prost și nu era subtitrat. Așa că m-am dus la Trivale Cinema și l-am văzut aseară.

Furiosa - Mad Max Saga

După cum se vede acest film face parte din franciza Mad Max care l-a făcut celebru pe Mel Gibson. Și acest film prezintă o lume post apocaliptică de după un război nuclear, aviz rușilor! Totl se întâmplă în Australia. În această distopie personajul principal este tânăra Furiosa. Ea face parte din tribul Vuvalinilor, care trăiesc într-o oază, cu păduri și apă. Restul este un imens deșert. niște motocicliști care fac parte din banda lui Dementus (Chris Hemsworth care are o față aranjată cu nas coroiat). Motocicliștii omoară un cal și o capturează pe adolescenta Furiosa, la maturitate interpretată de Ana Taylor-Joy. Banda lui Dementus atacă posesiunile lui Imortan Joe (Lachy Hulme), Citadel dim Wasteland, Gas City. Furiosa se refugiază în Citadel și este trimisă în seraiul lui Imortan Joe, dra fuge de acolo și ajunge la maturitate ca băiat, lucrător în Citadel. Finalul filmului este legat de confruntarea dintre Furiosa și Dementus care i-a ucis mama. Imortan joe nu poate respira decât cu butelie ca scafandrii la fel și cei doi fii ai lui. Impresionează în film mașinile, motocicletele care pot umbla prin deșert. Este o lume a mecanicii anterioară revoluției IT și AI. 

Filmul se petrece înainte de întâlnirea Furiosei cu Mad Max, așa că urmează un sequel!


The Veil

Este un serial de spionaj în care personajul principal este o agentă MI6 Imogen Salter interpretată de Elisabeth Moss. A fost criticată în niște comentarii de pe IMDB că nu falsifică accentul englez, ea fiind americană. Imogen merge la o tabără din Siria să o extragă pe Adila El Idrisi supranunmită și Djin. Este o fostă șefă ISIS și implicată într-un atentat. Imogen este iubita lui Malik, agent al DGSE francez. Imogen o protejează în ideea că ea cunoaște vaporul în care se află o încărcătură nucleară care se îndreaptă spre America. Din acest motiv apare și agentul american, tupeist care disprețuiește pe francezi și englezi. Dacă primele episoade sunt bine făcute și atmosfera tensionată specifică filmelor de spionaj, episodul final m-a dezamăgit. Apar niște lucruri curioase și neclare. Merită văzut, mai ales că se promite și u  sezon următor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu