joi, 5 mai 2022

Totul despre fotbal, totul despre Real Madrid!


Anul acesta sa-au desfășurat cele mai tari meciuri eliminatorii din istoria Champions League. Au fost meciuri incredibile prin răsturnări de scor, prin dramatism.

Eroina acestor evenimente fotbalistice este de departe REAL MADRID. După meciurile din grupe Real Madrid s-a calificat pe primul loc, dar cam penibil pentru că acasă a luat o bătaie de la anonima echipă tiraspoleană Sheriff.

Au venit în fine și tragerile la sorți din primăvară pentru eliminatorii. A fost un spectacol penibil al organizatorilor și Real Madrid care inițial avea o sarcină simplă s-a văzut că trebuie să joace cu PSG, una din aspirantele la titlul suprem. Amicul meu suporter Barcelona se simțea răzbunat, Real n-are nicio șansă. Turul a fost sub orice critică pentru Real, au scăpat doar  cu un 1-0 la Paris. La Madrid în prima repriză PSG se distra cu ei, marchează Mbappe, maurul și-a făcut datoria! Și vine repriza a doua și din minutul 60 Real se distrează cu PSG, după o gafă monumentală a portarului Donaruma și se termină 3-1 pentru Madrid.

Urmează sferturile, iar Real pică cu Chelsea, câștigătoarea UEFA Champions League. Iar nicio șansă, cu toate că Chelsea are probleme cu patronul. În tur la Londra, Real se distrează cu Chelsea, se termină 3-1, iar Benzema dă două goluri cu capul senzaționale. Vine returul la Madrid și Chelsea vine fără nicio presiune psihică și conduce cu 3-0. Părea că totul s-a terminat, dar rezerva Rodrygo marchează și duce meciul în prelungiri. Rezultat final 3-2 Chelsea, cu un gol al lui Benzema și Real este în semifinale cu Manchester City. 

Turul se joacă la Manchester și după 10 minute; City are 2-0 și mai ratează de vreo două ori. Real pare distrusă, dar se relansează meciul, dă gol Benzema 2-1. Vine repriza a doua și City face 3-1, dar Vini Jr face o cursă senzațională și face 3-2. City nu se lasă și se ajunge la 4-2. Însă englezii comit un penalti și Benzema îl execută cu fentă pe Ederson, 4-3. City are prima șansă, conduce în Premier League, sunt mai rezistenți fizic, pasează senzațional. Vine returul de azi noapte la Madrid. City se distrează cu Real, pase extraordinare, englezi domină jocul. Vine repriza a doua și Mahrez marchează, 1-0 pentru City. Meciul este pe terminate, Guardiola face schimbări să-și conserve rezultatul. Face și Don Carlo, cu Camavinga și Rodrygo. Comentatorul nu se abține și zice: ce neinspirat este Don Carlo la schimbările din teren. E minutul 89 și totul se dărâmă. În decurs de 1 minut Real marchează două goluri prin Rodrygo și duce meciul în prelungiri. Și vine iar un fault în careu, Benzema îl execută din nou pe Ederson 3-1 pentru Madrid și finalul arată un City obosit și dezorientat, fotbaliștii inepuizabili din Premier League sunt storși. 

Real Madrid va juca în finală din nou cu Liverpool. Nu se știe cine-s favoriții? Pentru că Real are ceva ce nu au niciuna din celelalte echipe, știința fotbalului, magia celor 13 titluri de campioni ai Europei. De  aceea trebuie și noi să fim mândri că Steaua este și ea la panoul de onoare cu un titlu de campioni ai Europei și o finală.

Nu știu cine va fi campioană anul acesta. Este pronosticul meu, în care nu credea nimeni Real - Liverpool. Ambele echipe îmi sunt dragi, dar am avut noroc în 2001 să ajung și eu pe Bernabeu, să-l caut pe Hagi printre eroii Realului.


3 comentarii:

  1. Este finala pe care mi-am dorit-o! Poate ar fi bine sa bata Liverpool, ca o revansa pentru finala pierduta cu Real acum cativa ani. Dar nici nu Real castigatoare nu ar fi rau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inaintea semifinalelor erau sanse teoretice sa avem o finala spaniola sau englezeasca, lucru care nu s-a intamplat, spre binele fotbalului as zice! Indiferent cine va castiga va fi o campioana de necontestat!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu mizez pe Liverpool

    RăspundețiȘtergere