marți, 31 mai 2022

Father Stu
















Am dorit să văd un film aseară și am dat de acesta, Father Stu. M-a atras distribuția și l-am văzut. Este un film trist, trist. 

Stuart Long (Mark Walberg) este un tânăr derbedeu. A avut un frate care a murit. Părinții lui sunt Bill (Mel Gibson) și Kathleen (Jakie Weaver). Stu a a boxat în tinerețe până când recomandările medicale îl opresc să mai boxeze. Pleacă din Montana natală la Hollywood să devină actor. Până atunci lucrează la un supermarket. Face o reclamă de aspiratoare și este atras de o clientă, Carmen, hispanică și evident catolică. Face un accident grav și când iese din comă și se reface îi mărturisește lui Carmen că vrea să devină preot. Monseniorul Kelly (Malcom Mc Dowell) îl acceptă cu greutate la seminar. Aici însă are un mic accident și doctorii îi spun că are semnele unei boli rare, Lou Gehrig care duce la atrofierea musculară. Stu a ajuns un schilod din fostul atlet. Este hirotonit preot și îl convertește și pe tatăl bețiv și fumător. 

Moare la 50 de ani. 

Este povestea  pe care o trăiesc unii oameni care au revelația lui Dumnezeu și a lui Isus Cristos. Este o melodramă, dar și povestea adevărată a unui om care a ales calea Domnului. 

Nu sunt un religios, dar filmul m-a impresionat prin realizare și actori. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu