duminică, 29 mai 2022

De ce câștigă Real Madrid?
















În atletism există proba de 3000 de metri obstacole. Trebuie să alergi să sari obstacole, inclusiv să sari în groapa cu apă, să-ți răcorești picioarele sau să îți uzi pantofii de sport? E o probă grea. Cam la fel s-a desfășurat cursa pentru obținerea titlului de Champions League în faza eliminatorie a echipei Real Madrid. 

A fost o cursă infernală.

În optimi jucau cu PSG, nimeni nu le dădea nicio șansă. În tur la Paris au jucat slab și au fost învinși cu 1-0. În retur la Madrid PSG și Mbappe s-au distrat cu Real 70 de minute, le dă și gol Mbappe. A venit gafa lui Donaruma și Benzema egalează și apoi se face 3-1 cu PSG!

În sferturi Real întâlnește pe Chelsea, deținătoarea titlului. Iar nu aveau șanse. La Londra Benzema se distrează și este 3-1 pentru Real. Vine returul de la Madrid. Și începe un recital Chelsea și se face 3-0 pentru ei. Dar iată că Rodrigo dă gol, 3-1 prelungiri, Benzema marchează și se face 3-2 pentru Chelsea și Real se califică în semifinale.

Aici iar un examen foarte greu Manchester City. La Manchester meci nebun, City are 2-0, dă gol Benzema. Vinicius într-o cursă solitară. City face 3-1, dar Vinicius într-o cursă solitară și este 3-2. City marchează 4-2, dar penalti și Benzema îl umilește pe Ederson și se face 4-3. Retur la Madrid, City este la cârmă, vine minutul 73, iar! Și Mahrez marchează. Suntem în prelungiri City se pregătește de sărbătoare și urmează un minut absolut nebun și Rodrygo marchează de două ori. Prelungiri, City a căzut și Benzema îl execută scurt pe Ederson, se face 3-1 pentru Real care este în finală. 

Pe partea cealaltă, Liverpool a avut un parcurs mai simplu, doar cu Inter era să se accidenteze, Benfica și Villareal. 

Aseară finala!  Toți mizau pe Liverpool, declarată de Ilie Dumitrescu cea mai puternică echipă din lume. A început infernal, Real nu putea să treacă de mijlocul terenului. Șuturi spre poartă și pe poartă 9-2 în final pentru Liverpool. Dra Real se apăra bine și cu intervenții senzaționale ale lui Courtois. Joc fantastic al lui Carvajal, lupta tot timpul Benzema. Dra Liverpool domina. Vine și finalul primei reprize cu gafe de apărare ale lui Liverpool și Alisson. Benzema înscrie, dar este ofsaid, nu ear decât un jucător de la Liverpool în fața lui Benzema. În repriza a doua se mai echilibrează, contraatacuri periculoase ale lui Real. Și vine minutul 59, aleargă Carvajal, pasează lui Valverde acesta centrează spre poartă, unde se află singur Vincius Jr care marchează. Degeaba atacă Liverpool, totul s-a terminat Real Madrid este campioană.

De ce nu i se dădeau șanse lui Real? Pentru că echipa este bătrână. Mijlocul, Kroos și Modric sunt de 36 de ani, Benzema are 34. Apărarea nu mai este cea cu Sergio Ramos și Varanne. Dar uite că Alaba și Militao au jucat aseară foarte bine. Au însă madrilenii doi jucători de aur de 20 de ani, Vincius jr, și Rodrygo. Îi au la mijloc pe Valverde și Camavinga de mare viitor. Mbappe poate să-și dea cu pumnii în cap, a ratat să joace la cea mai mare echipă din lume. Îmi aduc aminte cum era fluierat acum mai bine de 5 ani Benzema când ieșea de pe teren, sau Courtois care avut un debut neconvingător, ei sunt marii eroi ai acestei curse cu obstacole.

Real Madrid are în genele ei fotbalistice știința fotbalului.  Nu degeaba au acum 14 titluri. Chiar dacă le-am anula pe primele patru din anii 50 și tot sunt mai multe decât la alții. Aici au jucat Di Stefano și Puskas. Aici a jucat și Hagi. Iar dacă imbecilii lui Ceaușescu aprobau, juca și Dobrin cel dorit de Bernabeu.

Sper ca echipele astea pline de petrodolari să nu aibă performanțe notabile. A reușit doar Abramovici cu rublele lui la Chelski, transformate acum în dolari americani.

Am ținut cu Liverpool echipa mea de când, din 66 Petrolul i-a articulat la Ploiești cu 3-1. Nu s-au calificat petroliștii, dar era Liverpool campioana campioanei mondiale, Anglia.

Liverpool a ratat titlul în Premier League. Mi-era teamă și de asta n-am scăpat nici în finala de aseară.

Dar fotbalul merge înainte. Vom avea un Mondial la iarnă, pentru prima oară, și sper, ultima oară, Mondialul se joacă vara de urmărit la terasă în Grecia.


Un comentariu:

  1. Real Madrid a cistigat pentru ca Liverpool nu a jucat nimic in afara de o tititaca care nu i se potriveste

    RăspundețiȘtergere