miercuri, 18 mai 2022

Fotbal englez











În campionatul englez de fotbal continua cursa dintre Liverpool și Manchester City despărțite de 1 punct pentru City. 

Liverpool este angajată în mai multe competiții. Două le-a câștigat de ja Cupa Ligii Carabao și Cupa Angliei FA Cup. Va juca sâmbăta viitoare la Paris finala Champions League cu Real Madrid. Dar pentru unii este ciudată această încăpățânare a lui Klopp să-l urmărească pe Guardiola, după cum se exprima prietenul Iulian. Păi așa își accidentează jucătorii și Iulian care este barcelonist, speră ca Liverpool să câștige în dauna realiștilor. Oricum fanii Barcelonei și-au ros unghiile cu calificările Realului în finală. 

Cele două echipe engleze se luptă până la ultima picătură de sudoare pentru titlu. Liverpool avea avantaj la golaveraj, dar meciurile grele din deplasare a făcut ca acest avantaj să dispară în favoarea lui Manchester City. Liverpool a câștigat cu 2-1 în deplasare la Birmingham cu Aston Vila și aseară la Southampton, fiind conduși de fiecare dată cu 1-0. M-am enervat și am înjurat la deciziile arbitrului care avantajau pe Southampton, de faptpe City! După egalul de acasă cu Totenham, Liverpool părea că și-a diminuat șansele, dar la West Ham City s-a împiedicat și a fost condusă cu 2-0, dar a egalat. Ba arbitrul le-a furnizat și un penalti, ratat de Mahrez. Așa că diferența este un punct. Să fim realiști City are prima șansă. Duminică joacă acasă cu Aston Vila și se mizează pe Steven Gerard și pe Coutinho, dar este aproape imposibil să scoată un egal. 

Arsenal avea șanse la locul 4 de Champions League dar le-a îngropat la Newcastle și Totenham s-a instalat pe locul 4. E greu, fiecare echipă engleză joacă de parcă ar juca vreo finală de cupă internă sau internațională.

La noi cum era de așteptat CFR a câștigat titlul, ca să se lamenteze ciobanul Becali, devenit baci de antrenori că d-aia nu câștigă nimic FCSB și MM este otrăvit de invidie la colegul lui Dan Petrescu cu care a câștigat la Urziceni.. Uite că și Mioveni a dat o lecție Rapidului și asta este bine că sunt echipe românești care nu par în vacanță ca FC Argeș. 


Un comentariu:

  1. Golul lui Southampton a fost precedat de un fault evident, neacordat (recunoscut si de comentatorul de la Eurosport). In general, arbitrii englezi sunt foarte slabi, dupa parerea mea. Mult sub nivelul Premier League.

    RăspundețiȘtergere