sâmbătă, 21 mai 2022

Lincoln Lawyer serial

















Lincoln Lawyer a fost un film realizat în 2011. Iată că în 2022 Netflix a reluat subiectul și l-a dezvoltat într-un serial. Este inspirat de romanul cu același nume scris de Michael Connelly, pentru mine cunoscut din romanele din seria Bosch care este și scenarist.

Subiectul dezvoltat îl are în centrul acțiunii pe avocatul Mickey Haller. Mickey era cunoscut și ca avocatul din Lincoln pentru că își rezolva problemele în Lincolnul său decapotabil. Mickey este de origine latino mexicană pe linie maternă și interpretat de actorul de origine mexicană Manuel Garcia-Rulfo. Mickey a fost căsătorit de două ori, prima fiind Maggie (frumoasa Neve Cambell) care este procuror, deci pe cealaltă parte a legii și care au împreună pe Hayley, elevă de 13 ani. A doua fostă soție este Lorna care îi este asistentă. Mickey a avut un accident la surfing și un an de zile a fost sub tratamente inclusiv adicție la medicamente.

Deodată Mickey este convocat la tribunal și o judecătoare îl pune în temă. Un avocat de succes este împușcat și acesta îi lasă prin testament biroul său de avocatură și procesele pe care le avea. 

Cel mai important este procesul lui Trevor Elliot. Eliott este proprietarul firmei de jocuri video Parallax, de mare succes, care l-a făcut bogat. El găsește acasă la vila din Malibu soția și amantul ambii împușcați. Este învinovățit de uciderea celor doi. Mickey nu prea are informații despre caz pentru că ucigașul avocatului a furat și laptopul și servieta acestuia. 

În același timp Mickey trebuie să rezolve și alte cazuri. Mickey o angajează pe o tânără negresă inculpată și salvată de el ca șofer și îi explică modul de lucru al unui avocat. Este depistat de către șoferiță că sunt urmăriți și că în SUV-ul Lincoln au microfoane. Lincoln a lansat un SUV extrem de scump, dar Mickey își permite! 

Mickey reușește să găsească motivul care distruge toate acuzațiile procurorului de caz. Finalul este cam în coadă de pește, dar până la final atmosfera serialului este tensionată. Aici ca în romanul lui Grisham totul se învârte în jurul alegerii juriului, care este extrem de instructiv și interesant.

Mi-a plăcut pentru că acțiunea se petrece în Los Angeles oraș în care am stat o săptămână. 

Îl recomand!


Un comentariu: