duminică, 9 ianuarie 2022

Niște seriale


Azi am să vă recomand niște seriale. Le prefer pe cele cu subiecte de acțiune, mistere, politice dar am să încep cu un altfel de serial.

Emily in Paris

Am amintit de acest serial, între timp am văzut și sezonul 2.  Este un serial despre Paris având ca personaj principal pe Emily, o tânără din Chicago, interpretată de Lily Collins, fiica celebrului cântăreț pop. Ea este trimisă de firma ei la Paris la o firmă de publicitate pentru calitățile ei în domeniul rețelelor sociale. Emily este o influencer de fapt și pozele ei de pe Instagram, etc declanșează creșterea vânzărilor unei firme. Sunt firme de modă celebre. Emily se îndrăgostește, normal! În Orașul Iubirii! Este un Paris frumos al piațetelor, de genul Place du Marchee Sainte Catherine, de lângă Rue de Rivoli, descoperită de mine într-un film american, evident și văzută la prima descindere la Paris în 1995! Aici în serial este o piațetă Place de l'Estrapade, de lângă Jardin Luxembourg și Pantheon. Sunt multe încurcături amoroase și la serviciu, la firmă. Firmă care este făcută praf de venirea șefei americane, care nu înțelege nimic din stilul francez, sofisticat.


Cypher

Acest serial este genul mystery. Îmi părea că l-am mai văzut, dar nu-mi aminteam, dar revăzându-l îmi reaminteam după fiecare episod.

FBI din Los Angeles este după un grup de criminali, care aveau un document criptat care conținea nume a unor persoane care erau ucise. De decriptare documentului se ocupă un criptograf, recent divorțat al cărui punct slab era chiar fiica lui. Tipul descoperă un nume și ajunge acolo când persoana era deja ucisă și este injectat care duce la o stare ca și cum ar fi fost mort. Estre îngropat , se trezește și iese din mormânt și continuă să decripteze nume. Fiica este răpită de complotiști., dar va fi eliberată și unii dintre complotiști arestați. Finalul este în coadă de pește pentru că ultimul episod nu a mai fost difuzat, dra se vorbește despre un nou sezon. Să vedem!


The Tourist

Acest serial australian este tot genul mistery. Personajul principal Irlandezul este pe șosea și se petrece ceva în genul primului film al lui Steven Spielberg Duel pe autostradă. Este urmărit de o autocisternă, lovit și se trezește la spital cu o amnezie. Nu-și mai aduce aminte nimic! Este chestionat de o polițistă de la circulație, simpatică și cam grăsuță. Apoi găsește un bilet în buzunar care îi cerea prezența la o ospătărie - diner într-un anume orășel. Aici dă de o tânără mulatră frumoasă care îl scoate din cârciumă chiar când se petrece o explozie.  Cu ajutorul ei începe să-și aducă aminte cine este. Și află că este încurcat într-o afacere de droguri, coordonată de un grec cam nebun. Finalmente rezolvă cazul cu ajutorul polițistei. 


The Equalizer

Filmele cu Denzel Washington au inspirat acest serial, având acum în rolul principal pe Queen Latifah, tot o persoană de culoare. Ea este o fostă agentă CIA, pe acre cei de acolo o vor înapoi, dar ea refuză. În schimb cu ajutorul unui genial hacker șți a partenerei lui, lunetistă și specialistă în chestiuni militare rezolvă cazuri pe care poliția nu este în stare. Mă miră că are o cotație foarte slabă, pentru că serialul are umor și este bine făcut. Fie care episod este independent, nu are continuare. Am văzut deja câteva episoade și sper să le văd pe toate.

Furia


Nordicii au devenit experți în filme polițiste, cum de fapt ei au și autori de romane polițiste foarte bune!

Acest film făcut de norvegieni în colaborare cu germanii are un caracter de thriller politic. Norvegia a avut cea mai teribilă amintire privind terorismul de extremă dreapta cu nenorocitul de Brejvik. Și în acest serial tot de terorism de extremă dreapta este vorba. 

Asgeir, un polițist sub acoperire care a fost implicat în neutralizarea unei bande de interlopi ruși este mutat într-un orășel din Norvegia, împreună cu fiica lui, mulatră de 7 ani. Actorul este cu alură de baschetbalist, are 1.97m!Acolo el dă de o celulă de extremă dreapta care este condusă de doi frați. Își bagă nasul în afacere și-l împușcă pe unul din frați. În celulă este infiltrată  o tânără, Ragnar, autoarea unui blog anti islamic. Celulă este abordată de către un neamț. Acesta face parte din o altă celulă teroristă de extremă dreapta din Germania. Scopul acestora este să destabilizeze alegerile parlamentare germane și să permită ascensiunea unui partid de extremă dreapta cu nuanțe naziste care să scoată Germania din UE. Acești teroriști sunt finanțați de cine alții decât javrele rusești putiniste. Fratele terorist norvegian pune la cale un plan diabolic. Sunt sparte rețelele de comunicare ale unor teroriști musulmani din Europa. Și teroriștii de extremă dreapta se dau musulmani și pun la cale destabilizare scenei politice germane. Fără milă este ucis liderul partidului de extremă dreapta ca atentat terorist musulman, asta pentru că acest lider era prea moale și trebuia să ajungă șef adjunctul lui. Pun la cale un luarea unei școli ca ostatici ca și cum ar fi musulmani și o ucid pe fiica ministrului de interne, profesoară la acea școală. Acțiunea teroristă este rezolvată de cei doi agenți norvegieni. Filmul este foarte tensionat, actorii sunt foarte naturali. Singurul lucru puțin credibil este acțiunea acestor extremiști de dreapta. De obicei Europa a fost victima acțiunii terorismului musulman, cu excepția nefericită a Norvegiei. 

 

Vă urez vizionare plăcută!


5 comentarii:

  1. Uite extrag o fraza din ceea ce ai scris tu mai sus ; Acești teroriști sunt finanțați de cine alții decât javrele rusești putiniste.
    Este o afirmatie periculoasa mai ales acum cind se vede ca putineasca Rusie este rezervorul mondial de resurse energetice care dicteaza buzunarele fiecarui cetatean european , si mai ales buzunarele noastre rominesti. Bine tu nu simti ca ai pebnsie mare si nu ai alte obligatii. Dar situatia este grava pentru foarte multi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Joe draga, imi amintesti de Catrinel Oproiu cu subiectele tale din cinematografie! Ca maine te vedem cronicar la Cannes ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Că m-ai luat cu Cannes, am fost în 2007 la Cannes la Festival chiar când se difuza 4 luni 3 săptămîni și 2 zile a lui Mungiu care a luat Palme d'Or! M-am milogit sa intru si eu si m-au refuzat:"Vous n'aves pas de badge"!

      Ștergere
    2. Il existe toujour une foie prochaine, tu dois perseverer seulement! Uf, am ruginit la franceza!

      Ștergere