joi, 20 ianuarie 2022

Fiesta latino americană la Filarmonica Pitești

Ramiro Arista

În această seară de 20 ianuarie la Filarmonica Pitești am avut ca invitat un dirijor argentinian Ramiro Arista. Interesant că acest dirijor lucrează în greu încercata Ucraină la Lviv. 














Dirijorul argentinian ne-a oferit un program muzical al Americii Latine, plin de nerv și ritm. Este interesant că Astor Piazzola a fost primul argentinian care a reușit să facă din muzică din genul ușor, tangoul, muzică simfonică! Și normal că maestrul Arista ne-a oferit și două piese din Piazzola: Tango del angel și faimosul Libertango

Programul a debutat cu Danzon no 2 de Artură Marquez, a urmat Dios nunca muere de Macedonio Aleala, Piazzola.


După aceste piese vigurosul dirjor a început să ne vorbească în spaniolă și sala a dat de înțeles că pricepe, doar sunt mulți cu rude plecate la muncă în Spania. Evidemnt că a venit vorba și de fotbal, de Maradona și celebre cluburi de fotbal. 

A urmat în program un frumos cântec de spre munți: Suite Acuarela Andina de Carlos Ortega Salina. Generos, Arista ne-a adus pe meleaguri braziliene cu Brasil de Ary Barroso.  A urmat un celebru cântec cunoscut din pop El condor pasa de Daniel Alomi Robles.  A urmat fata din Guantanamo - Cuba Guantanamera de Joseito Fernandez. A urmat El Sanjuaanero și în final din Columbia: Atlantico (Cumbia Columbiano). Au urmat bisuri cu Cucarcha și alte melodii latino.

Melomanii au bătut din palme și au aplaudat frenetic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu