duminică, 16 mai 2021

Alisson merită o liturghie!














Dedicat prietenului Julian Negulesco 

Azi s-au întâmplat niște minuni în fotbalul internațional. 

Echipa mea preferată Liverpool avea un meci esențial cu West Bromwich Albion. Dacă bătea ajungea la 63 de puncte și în coasta celor de la Chelsea și Leicester în lupta pentru un loc în primele patru care vor juca în Champions League. 

Ca să nu mă montez am decis să nu mă uit la meci. Să aștept rezultatul final. Nu m-am ținut de cuvânt. Tableta a avut grijă să mă anunțe că la pauză este WBA-Liverpool 1-1! Fatalitate, șansele de a ajunge în primele patru scădeau enorm.

Au început meciurile din penultima etapă din Liga Spaniolă și am început să mă uit la meciul de la Bilbao al lui Real Madrid.

Dar prima repriză s-a terminat și am revenit pe canalul care transmitea meciul englezesc. Meciul curgea spre un egal, ba au fost și niște ocazii mari ale lui WBA. Era minutul 94 totul se terminase și mai era de executat un corner. Comentatorul spune că Mane nu se prea grăbește. În fine se pregătea executarea loviturii de colț și în careu apare și portarul Alisson. Execută perfect Alexander Arnold drept în capul lui Alisson și acesta îl execută pe portarul lui WBA.  Nebunie totală! Când totul părea compromis portarul lui Liverpool marchează cu capul și menține pe Liverpool în cursa pentru primele patru locuri. 

La interviul luat portarului erou el a declarat că este extrem de emoționat și se gândește la tatăl său de curând decedat. Se pare că acesta a fost îngerul păzitor al fiului Alisson și al echipei Liverpool!

Poza pe care o afișez este chiar a momentului când lovitura de cap a lui Alisson se duce spre gol.

Ceea ce pot spune este că în fotbalul adevărat nu există învinși din debutul partidei.  West Bromwich Albion era deja căzută în divizia secundă, dar s-a luptat de parcă de rezultatul acestei partide depindea rămânerea lor în Premier League.

Acum sunt după prima repriză dintre Everton și Sheffield United și aceasta conduce! La fel Sheffield este căzută de mult!

Aceleași încleștări extraordinare s-au petrecut și în Liga Spaniolă.

Erau trei meciuri importante, Atletico Madrid juca acasă cu Osasuna, Bilbao avea meci cu Real Madrid și Barcelona cu Celta Vigo.

La pauză meciuri egale. Dă gol Madrid la Bilbao și trece pe primul loc! Parcă Atletico este urmărită de piaza rea, ia gol de la Osasuna. Așa că Madrid era pe primul loc  și cu un punct în plus. Dar minunea a ținut 10 minute. Atletico egalează și în finalul meciului Suarez, fostul atacant al lui Barcelona dă golul victoriei lui Atletico și aceasta rămâne pe primul loc. Finalul se va juca în ultima etapă când Atletico în mod normal va deveni campioană. Dar mai știi, cum se joacă în Spania și în Anglia nimic nu-i imposibil? 

Doar suporteri ca mine riscă să se îmbolnăvească de nervi și de inimă!

Prietenul Julian m-a îndemnat să scriu această postare sau bilet, cum zice el.


5 comentarii:

  1. Joe, cum tin si eu cu exact aceleasi doua echipe, am trecut ieri prin exact aceleasi stari ca si tine! Cat pe-aci sa avem doua bucurii uriase! Oricum, golul lui Alisson e ceva de poveste! In Spania, macar Barca e out inca de pe acum! Sa vedem etapa viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  2. Vad ca victoria legendara a Petrolului cu Liverpool ne-a facut pe toti gazarii sustinatori ai lui Liverpool. Sa le dorim succes.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dan ai mare dreptate! Faptul că Petrolul a fost învigătoarea lui Liverpool la Ploiești ne-a umplut de mândrie și ne-a făcut suporteri ai acestei echipe legendare. Avem și noi cu cine să ținem în fotbalul mare.

      Ștergere
  3. Stefan din Toronto17 mai 2021 la 09:16

    Parisul merita o liturghie.

    Henri IV

    RăspundețiȘtergere