sâmbătă, 8 mai 2021

Agent Hamilton serial suedez de spionaj

Am găsit acest serial de spionaj suedez despre care pot spune că este foarte bine realizat, cu momente de mare tensiune. 

Hamilton este un erou suedez în genul lui James Bond,  creat de scriitorul suedez Jan Gillou. El este spion militar suedez în romanele autorului și se luptă cu rușii în special. De fapt când am început să-l văd mi-am amintit de două filme suedeze bine făcute din anii 90 cu Hamilton, ca erou al filmului.

În acest serial nou 2020, rolul lui Hamilton îl are un actor norvegian, Jakob Ofetbro. Cineva mi-a spus că între suedeză și norvegiană nu prea sunt diferențe așa că actorul poate fi personaj suedez.

Hamilton din acest serial este un tânăr militar suedez plecat la specializare în SUA și racolat de CIA. El revine în Suedia, chiar când asupra Suediei se desfășoară un atentat terorist, chiar de 1 Mai.  

De fapt Hamilton este un instrument în mână unei șefe CIA care vrea să dispună complet de serviciile secrete suedeze vânzându-i un sistem informatic pe care americanii să-l controleze. Și pentru acest scop șefa antiterorismului CIa nu se dă în lături să folosească toate murdăriile posibile, atentate puse la cale de către teroriști islamici. Hamilton abia scapă dintr-o ambuscadă palestiniană, implicare de hackeri și asasini ruși și separatiști din Donețk. 

Hamilton își oferă serviicile SP5, serviciul militar suedez care-l trimisese în SUA, apoi colaborează cu serviciul secret suedez SAPO. 

Drumurile îl duc pe Hamilton în Teritoriile Palestiniene, în Germania, în Donețk Ucraina ocupată de separatiști. 

În colaborarea cu SAPO colaborează cu agenta Kristin Ek și cu expertul informatic Birger. 

Împreună ei reușesc să blocheze conspirația pusă la punct de CIA cu colaborarea cu FSB GRU, etc. 

În film biata Suedie este privită cu lăcomie și terorizată de toți, teroriști islamici, spioni ruși și mai ales ticăloșii americani de la CIA. Așa că filmul bine făcut are un aer foarte antiamerican!

Merită văzut pentru că este un serial care te ține cu sufletul la gură.

4 comentarii:

  1. Florentin din Toronto9 mai 2021 la 11:06

    Merci pentru recomandarea cu serialul Hamilton. E foarte bun. Nu se compară cu porcăriile americane unde una două se bat sau se urmăresc cu mașini. Merci mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare bine că îl urmărești, esyte foarte bine realizat!

      Ștergere
  2. Joe, cand scrii cronici de filme imi amintesti de Catrinel Oproiu!

    RăspundețiȘtergere