sâmbătă, 21 martie 2020

Bad Banks Seria a II-a


Am văzut seria a doua a serialului german Bad Banks.
Este un  serial despre lumea necruțătoare a sistemului bancar mondial, cu aplicație la cel nemțesc cu sediul la Frankfurt pe Main.

În centrul acțiunii se află ca de obicei ca și în seria primă Jana Liekam (frumoasa și talentata actriță Paula Beer, despre care se poate spune cu bună dreptate, ca I L Caragiale, ochi alunecoși, inimă zburdalnică!), tânăra și ambițioasa bancheră.
Împreună cu ea, colaborează tinerii Adam Pohl și vietnameza Tao Huang. Ei dăduseră lovitura prin falimentul băncii Global Investment Deutschland. Din acest faliment este țap ispășitor Gabriel Fegner (excelentul actor olandez Barry Atsma) care ajunge la pușcărie. 

GID își revine și fondează la Berlin un incubator de afaceri, unde vin startup-uri de finanțe, precum Green Walett. Acest startup este condus de Ben Kaufmann. Cei trei tineri bancheri pun ochii pe acest startup și îl aduc la incubatorul GID din Berlin.
Jana se cuplează cu Ben pe care îl apreciază foarte mult. Green Walett este format din tot felul de programatori ciudați în care lider este un  tânăr indian care se epuizează fizic din cauza efortului intelectual. 

Totul e duce de râpă în momentul în care cei de la GID îl folosesc pe Fegner, ieșit din pușcărie. Acesta preia alt startup concurent. Cum în afaceri nu există sentimente, grupul de trei tineri bancheri se alătură lui Feagner. 

Însă Tao Huang este manipulată și șantajată de luxemburgheza Cristelle Leblanc (Desiree Nosbsuch), o manipulatoare sinistră, care o șantajează și pe Jana. Prin tot felul de mașinațiuni preia conducerea GID.
Disperat și de probleme personale, divorț. Adam Pohl se decide să o omoare pe Cristelle, dar este neutralizat de bodyguardul lui Cristelle. Jana care are o aplicație care-l urmărea pe Adam ajunge exact când se petrecea lupta.
Cristelle îi trage o pungă de plastic pe cap să-l omoare pe Adam, dar cedează la rugămințile Janei și la mărturia privind manipulările făcute. Jana și Adam vor fi acum la bunul plac, dar Jana care nu este de loc o ușă de biserică și o manipulatoare la rândul ei, se pare că pregătește răzbunarea pentru seria următoare.

Un film despre lumea necruțătoare a mediului bancar, unde unii se îmbogățesc prin corupție și sperjur.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu