vineri, 31 mai 2024

Summit, Teatrul Masca , Festivalul Internațional Teatrului de Studio Ediția a XVII-a



Summit, spectacolul din astă seară a fost realizat de Teatrul Masca  a fost precedat de spectacolul stradal Farfuria din fața Primăriei.

Mă voi focaliza la acest spectacol Summit.

Voi începe cu distribuția

Distribuția:

ANAMARIA PÎSLARU, SORIN DINCULESCU, DORA IFTODE, ALINA CRĂIȚĂ, VALENTIN MIHALACHE, LAURA DUICĂ, MĂDĂLIN MLADINOVICI

Concept, scenariu și regia artistică FLORIN FIEROIU
Muzica – VLAICU GOLCEA
Costume – CRISTINA MILEA
Asistent scenografie – COSMINA CROITORU
Lighting-design – ANDREI IGNAT

Observ că în distribuția din Summit au fost actor care au jucat și s-au jucat și în Farfuria, desfășurat din Piața Primăriei. 

Este un spectacol care se bazează pe  lucrarea lui Tristan Tzara unul din fondatorii mișcării Dada la Cabaretul Voltaire din Zurich numită Sept manifest Dada publicat la Paris în 2024. Dada a premers curentul Suprarealismului.

Spectacolul este realizat de coreograful Florin Fieroiu și asta îl face un spectacol experimental care îmbină actoria, dansul modern în stil Pia Bausch., Gigi Căciuleanu. Fondul sonor a fost realizat de Vlaicu Golcea, crea subliniază tensiunea spectacolului. Spectacolul este complicat, cu mișcări scenice foarte sportive, cu recitative ciudate. Spectacolul are și o scenografie interesantă cu niște uși mobile cu blinduri oglindă, cu mese care aveau iluminație pe 

Acest spectacol care mi-a amintit și de spectacolele de acum 50 de ani când dansa Miriam Răducanu și elevii ei Raluca Ianegic, Gigi Căciuleanu, acompaniați de Johnny Răducanu și poezii recitate de Ion Caramitru. Cred că spectacolul l-ar fi entuziasmat pe prietenul meu Valeriu, de la New York.

Merită apreciată prestația actorilor, care a fost foarte aplaudată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu