luni, 13 mai 2024

Absolventul la Teatrul Davila Pitești


Am avut plăcerea să văd în această seară piesa Absolventul care este inspirată după faimosul film The Graduate care l-a făcut celebru pe Dustin Hoffman. Am să vă prezint pe autorii piesei după cum sunt prezentați de Teatrul Davila Pitești.

Absolventul

adaptare de Terry Johnson,
un text bazat pe romanul lui Charles Webb
și scenariul filmului de Calder Willingham și Buck Henry,
prin aranjament special cu Studio Canal
Produs inițial pe scena din Londra și Broadway de John Reid și Sacha Brooks
traducerea Petre Bokor

Distribuția:

Benjamin Braddock – Șerban GHILVACI
Doamna Robinson  – Ioana FLORA
Elaine  – Luana LUTE
Tata – Robert TUDOR
Domnul Robinson – Gabriel GHEORGHE
Recepționer, psiholog, preot – Gogu PREDA
Dansatoarea –Andreea DRUGULESCUTE

Regia artistică  | Vlad MASSACI
Scenografia | Irina CHIRILĂ
Coregrafia | Florin FIEROIU
Video | Vlad COCIERU / PIA MASSACI

Ca să fac comparația după ce am ajuns acasă am văzut și filmul The Graduate cu Dustin Hoffman în rolul lui Ben, Ann Bancroft în rolul doamnei Robinson și Katharine Ross în rolul lui Elaine.

Piesa pusă în scenă al Pitești de Vlad Massaci urmărește în esență filmul realizat în 1967. Scenografia a fost minimalistă pe scenă nu este decât o canapea cu multiple funcționalități și mai multe uși ce se deschid în spatele scenei. Piesa este o comedie romantică cu happy end ca la Hollywood. 

Tânărul Ben, proaspăt absolvent de college revine acasă cu o bursă care îi va permite continuarea studiilor post universitare, master, doctorat. Acasă însă la petrecerea de revenire acasă este sedus de doamna Robinson, cu care începe o aventură romantică. Dar domnul Robinson îl îndeamnă pe Ben să o cunoască pe fiica lor Elaine. Se întâmplă ca lui Ben să îi pice cu tronc Elaine și împotriva ordinului mamei, doamna Robinson, Ben se îndrăgostește de Elaine. După eforturi îndârjite ale doamnei și domnului Robinson de a le bloca iubirea, Ben și Elaine rămân împreună. 

În punere în scenă de la Pitești în rolul doamnei Robinson a fost distribuită actrița invitată Ioana Flora, o actriță cunoscută cu o numeroasă filmografie la activ. Foarte bine  interpretează rolul lui Ben tânărul actor Șerban Ghilvaci, care este și el actor invitat la Teatrul Davila. În această seară Elaine a fost interpretată de frumoasă actriță a teatrului piteștean Luana Lute. Sunt multe replici cu subînțeles și spectatorii au râs cu poftă. Fondul sonor m-a dezamăgit pentru că nu a făcut de loc apel la frumoasele melodii interpretate în film de Simon și Garfunkel, în special Mrs Robinson! 

Spectacolul a fost reușit și merită văzut de către piteșteni.


Un comentariu:

  1. Citeam distributia si ma intrebam si ma intrebam cine ii "interpreteaza" pe Simon și Garfunkel; am gasit raspunsul in continuare: "Fondul sonor m-a dezamăgit pentru că nu a făcut de loc apel la frumoasele melodii interpretate în film de Simon și Garfunkel, în special Mrs Robinson!

    RăspundețiȘtergere