marți, 22 noiembrie 2022

Snabba Cash filme și seriale


Snabba Cash este o trilogie a unui autor suedez de romane thriller  Jens Lapidus numit Stockholm Noir. Ar însemna în românește bani de jmekereală. 

Subiectul acestor romane care au dat naștere la trei filme Snabba Cash, Snabba Cash - Hard to Kill, Snabba Cash - Livet de luxe. Personajele principale ale acestor filme sunt JW, un student la Academia de studii Economice Stockholm și Jorge, un latino american care se ocupă cu traficul de cocaină, având legături în mafia de stupefiante din America de Sud. JW este de extracție săracă și vrea să ducă o viață de om bogat și din acest motiv se implică în traficul cu droguri. Are și niște idei privind afaceri comerciale, dar este înșelat de un prieten de familie bogată. Dar cei care controlează lumea interlopă suedeză sunt sârbii, mai clar cei care au fost criminali de război în Iugoslavia. Între ei se disting Mrado și Radovan. Cu Mrado ajunge JW din dușmani prieteni, Mrado rămâne confinat într-un scaun cu rotile. JW ajunge un om bogat și își caută sora dispărută prin Los Angeles, dar află că ea a fost omorâtă de Radovan. Aș că dă ordin unui mafiot care aruncă în aer mașina cu Radovan, dar este și el ucis de fiica lui Radovan. 

Acțiunea este violentă, toți folosesc arme de foc mitraliere și străinii, sârbi, latino, arabi sunt vinovați de trafic de stupefiante și de femei.

Însă cineaștii suedezi au recidivat. Au făcut și un serial în două sezoane Snabba Cash

Acum în centrul acțiunii este o frumoasă tânără suedeză de origine kurdă, Leya. Leya are idei, vrea să lanseze un startup numit Target Coach, cam neclar ce făcea acest startup. Pentru lansarea lui are nevoie de bani, apelează la doi investitori suedezi care o trag pe sfoară și așa apelează la snabba cash, bani din stupefiante. În acest serial oamenii răi sunt arabi și africani. Leya a fost măritată cu un negru african Yannick mort într-un schimb de focuri cu alți interlopi, cu care are un băiețel. Cel care controlează acum rețeaua este Ravi, fratele lui Yannick. Dar furnizorul este un suedez, Marko și între interlopi apare un adolescent  suedez, Tim. Toți acești imigranți în Suedia tratează pe suedezi cu superioritate. Traficanții intră și în gimnazii, copii de 13 ani, tot de emigranți, negri, arabi, suedezi devin dealeri de droguri. În acest mediu toxic apare însă Zaki, un dur magrebian care îi rade pe toți oamenii lui Ravi, îi omoară și pe Marko și pe Ravi ca să pună mâna pe rețeaua de trafic de droguri. Leya împrumută bani pentru startup de la Ravi, intră în conflict cu Zaki pe care îl omoară. Un prieten arab al ei, care era pedagog în școala unde se infiltraseră traficanții află de malversațiile  lui Leya. Dar Leya îl avertizează să nu-și bage nasul, exact când startup-ul este lansat cu mare succes.

Din serial rezultă că mafioții sunt toți străini imigranți. Deci fenomenul ar fi exterior civilizației suedeze. Asta explică acum de ce Suedia s-ar opune la intrarea în Schengen. 

Sunt seriale și filme complet incorecte politic și cred că false, adică doar străinii sunt de vină că în perfecta societate suedeză sunt infractori periculoși.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu