joi, 8 aprilie 2021

Totul despre fotbal


S-au desfășurat meciurile de fotbal al primului tur a sferturilor UEFA Champions  League.

Două meciuri au atras în mod special atenția. Marți s-a desășurat Real Madrid - Liverpool, iar aseară Bayern  - PSG. Erau prezente ultimele trei câștigătoare ale Champions League și PSG, finalista de anul trecut!

Meciurile au fost de înaltă clasă și au încântat pe microbiștii de fotbal.

Meciul de marți de la Madrid era reeditarea finalei din 2019. Eu sunt fan al ambelor echipe, mai mult  sentimental cu Liverpool. Klopp a greșit formula de început și Keita a fost rapid înlocuit cu Tiago, dra cam târziu. Au fost și erori de apărare și scorul era deja 2-0 pentru Real. În repriza a douăa meciul a fost mai tensionat, Salah a dat gol, dar scorul l-a fixat Vincius cu 3-1. Vinicius a fost de fapt surpriza meciului, și ca în povestea lui Andersen, Vinicius din rățușca cea urâtă și marele ratangiu a devenit lebăda minune a meciului. A dat un prim gol, fructificând o pasă splendidă a lui Kross, cu stop pe piept și între doi fundași ai lui Liverpool executându-l pe Alisson. A fost eroarea lui Trent Alexander și Assensio a dat al doilea gol. Finalul afost a lui Vinicius care a folosit pasa în careu a lui Modric și a stabilit scorul de 3-1.

Aseară însă era un meci la fel de tare, poate mai tare, având în vedere că se reedita finala de anul trecut.

Meciul a însemnat un asalt continuu al mașinii de fotbal a lui Bayer, ai fost nu mai puțin de 86 de atacuri ale germanilor, 16 șuturi la poartă, 15 cornere, după cum număra Gabi Balint. Dar mașina a mers în gol, Bayern acuzând și lipsa lui Levandodowski și a lui Gniabry. Cred că cel mai mare inamic  al lui Bayern a fost vremea, a nins continuu și i-a dezavantajat pe atacanții nemți și avantajat pe apărătorii francezi. Iar când apărătorii nu mai puteau interveni, apăra miraculos Keylor Navas. 

Dar PSG are în plus două genii fotbalistice în Mbappe și Neymar și i-au învins pe nemți la ei acasă cu 3-2! Cine i-a mai învins pe Bayern? Păi doar Liverpool și Real.

După aceste meciuri extrem de disputate și frumoase fac un pronostic. Văd o finală Real - PSG. Totul va depinde de Mbappe și noua vedetă Real, Vinicius.


5 comentarii:

  1. "Totul despre fotbal" de inalta clasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu comentariile tale, Joe! As zice doar ca PSG a avut un noroc teribil ieri, atat in atac, cat mai ales in aparare. Daca o sa-l aiba si in retur, e greu de zis...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și Julian Negulesco suporter dedicat al PSG are prudențe! Eu sunt mai optimist. Mbappe e motivul optimismului!

      Ștergere
  3. De cate ori joaca o echipa ruseasca, automat tin cu echipa adversa. Cu nemtii nu tin decat daca joaca cu rusii ;) ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este reacție normală! o să dezvolt după citirea unui roman cu români scris de un american care m-a amuzat tare de tot!

      Ștergere