marți, 13 aprilie 2021

Net Force Attack Protocol de Jerome Preisler


Am citit acest roman de acțiune numit Net Force Attack Protocol. Spre surprinderea mea nu este un roman cu cap și coadă, ci un episod într-o serie de romane de acțiune. 

Romanul este dintr-o serie pornită de Tom Clancy, expert în romane de acțiune cu faimosul Jack Ryan, analist CIA.  Clancy a decedat în 2013 și seria de romane de acțiune a fost continuată de Steve Pieczenik și apoi și de scriitori de acest tip de romane, cum este Jerom Preisler. 

Romanul are loc la sfârșitul lui 2023 și începutul lui 2024, deci după ce pandemia a trecut.

Romanul are în centru acest serviciu secret Net Force, care se de crimele de cyberterorism. Dușmanul este un anume Drajan Petrovik, un hacker român?! 

Și aici este defectul principal al romanului din punctul meu de vedere, lipsa de documentare. Majoritatea acțiunii are loc în România. Asta arată că și romancierii americani au ajuns la concluzia că România este cel mai sigur și sincer aliat din sud estul Europei și al Europei în general. 

Cele două zone geografice ale României unde au loc evenimentele romanului sunt Satu Mare și Băneasa, București. 

Acțiunea militarlior din Net Force este de a anihila pe acest Petrovik într-capun virus și încep să anihileze militarii din această unitate. 

În același timp castelul Graguscu este atacat de unitatea Net Force care vrea să să-l captureze pe adjunctul lui Petrovik Zolcu?! Și după ce aceștia intră în acțiune o escadrilă de drone decolează de la Câmpia Turzii care bombardează castelul. 

La fel și unitatea de la Băneasa pe lângă faptul că sunt roboții deveniți criminali apare și o escadrilă de bombardament pornită de la Mihail Kogălniceanu care bombardează unitatea.

În fine Zolcu este capturat și adus în SUA la interogatorii. 

Și pe lângă acestea un anume Grigor româno-rus se pregătește de acțiuni teroriste. Ei bine acesta este un adevărat dac! Este mândru de felul cum s-au luptat cu perșii lui Darius, sau galii numiți și boi și apoi cu romanii, protocronism curat!

De obicei romancierii au un post scriptum în care mulțumesc pentru documentare privind anumite zone,  geografice. Ei bine la Jerome Preisler astea lipsesc!

Numele sunt exotice, Petrovik este nume iugoslav, dar sârbii și croații trăiesc în România. Cel mai grav este că nu este documentata povestea cu castelanul Graguscu, care ar fi un român. Ori marii castelani ai Ardealului au fost de origine maghiară, mai ales în zona de nord vest a României. Cred că predomină legenda lui Dracula, inspirată de românul Țepeș, legat de Ardeal, dar domn al Valahiei. Penibil că un anume Lazlo este cecen?!

Romanul mai este și prost scris. 

Așa că las pauzele și trec la Istoria Antichității Orientului Mijlociu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu