joi, 20 februarie 2020

Concert cu flaut

În această seară de 20 februarie am avut un concert  cu flautul ca instrument solist.
Concertul din astă seară a debutat normal, cu uvertura la Zauberflote - Flautul fermecat de Mozart în interpretarea orchestrei conduse de dirijorul Tiberiu Oprea.  

Duă aceeastă repriză de încălzire a urmat Dansul spiritelor binecuvântate din opera Orfeu și Euridice de Gluck. La flautul solist a debutat tânăra și talentata Casandra Iamandi, flautistă a ochestrei Pitești.
Interpretarea tinerei soliste acompaniată de orchestra de coarde a Filarmonicii Pitești a fost viu aplaudată de spectatori.
Orchestra
Orchestra condusă de dirijorul Oprea a interpretat apoi de Divertismentul în fa major, KV138 de Mozart.

Apoi a revenit flautista Casandra Iamandi care a interpretat partea solistică din Concertul nr. 4 op.9 RV297 - Iarna de Vivaldi acompaniată de orchestra de coarde a Filarmonicii Pitești.
Casandra Iamandi și orchestra
În partea a două a concertului am audiat mai multe bijuterii muzicale.

Prima piesă a fost Tema iubirii din filmul Cinema Paradiso de Ennio Morricone în care Casandra Iamandi a interpretat partea solistică la flaut.
 Orchestra condusă de dirijorul Oprea a interpretat apoi Dansul focului din Amorul vrăjitor de Manuel de Falla.

Am audiat o altă melodie de film a lui Eugeniu Doga, Vals din filmul Tandra și dulcea mea bestie în care din nou a fost solistă flautista Casandra Iamandi.

După aceea a urmat simpatica melodie Valsul pisiscii de Leroy Anderson în interpretarea orchestrei. 
Cu Casandra Iamandi

În final orchestra condusa de Oprea în care a luat loc și solista la flaut a interpretat superbul Poem simfonic nr.3 Les Preludes, S97. Este una din piesele influnțate de literatura lui Lamartine și este o culme a romantismului muzical. 


Spectatorii piteșteni au aplaudat cu etuziasm pe artiști.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu