marți, 23 iulie 2024

Horizon, Kandahar, My Spy


Sunt trei filme pe care vi le recomand.

Horizon

Este filmul în care și-a investit banii personali Kevin Kostner. L-a regizat și a fost și unul dintre actori. Este un film despre cucerirea Vestului american. Sunt anii 1850 - 1860. Nu este un film coerent, sunt diverse episoade din această epopee. Cel mai tensionat episod este acela când indienii apași atacă o localitate și omoară aproape pe toți locuitorii. Sunt și povești de dragoste. Este povestea încurcată a legăturii dintre Hayes Ellison ( Kevin Kostner) și o tânără care este în pericol ea și fiul ei. Pentru a menține ordinea în zonă sunt detașați miliarii Uniunii care trebuie să protejeze pe cei porniți în cucerirea Vestului.

Această poveste este cum am spus destul de încurcată. Este de fapt prima parte a unui film, despre această epopee, numele complet al filmului este Horizon: An American Saga - Chapter 1.


Kandahar 

Este un film pe care cred că l-am mai văzut și este acum lăudat pe Netflix. Este un film clasic de spionaj și de acțiune. Eroul Tom Harris (Gerard Butler), împreună cu un coleg instalează un sistem IT care să poate declanșa distrugerea unei instalații de îmbogățirea uraniului din Iran. Totuși jurnaliști au informații despre aceste acțiuni acoperite CIA. Și Harris este obligat pentru încă o acțiune acoperită în Iran, dar este revelat de acești jurnaliști. Așa că Harris împreună cum Mohamed, ghidul lui din Afganistan, de unde pornea acțiunea trebuie să ia măsuri. Acțiunea este avortată și cei doi trebuie să ajungă la Kandahar, de unde să fie preluați de un avion al MI6 ca să se salveze. Și începe un road movie. Adică cei doi încearcă să ajungă la Kandahar cu un automobil de teren, însă ei sunt vânați de securitatea iraniană intrată în Afganistan, de securitatea pakistaneză, de diversele facțiuni ISIS, tadjicii anti - talibani. Reușesc să ajungă la baza CIA abandonată unde trebuie să decoleze avionul. Îl vor lua? Asta se paote vedea dacă urmăriți filmul!


My Spy: Eternal City

Este o comedie cu spioni, cu eroi din filme cu bătăi Dave Bautista în rolul unui analist CIA, și cu tineri pasionați de acțiune, precum fiica vitregă a lui Dave Bautista, Sophie. Și cel mai simpatice filme de la Hollywood se fac în Europa. Și așa filmul care începe în America, undeva în Virginia și continuă în Europa în Italia, o țară muzeu. 

JJ (Dave Bautista) are o relație foarte dificilă cu fiica sa vitregă, Sophie (Cloe Coleman). JJ este analist CIA și coordonează acțiunea de a identifica arme nucleare de dimensiune reduse plantate de fostul URSS în lume. Acțiunea reușește, o agentă, trage pe un stick informațiile, dar este interceptată și ucisă. Pe de altă parte Sophie, împreună cu colegii de cor Collin și Ryan de la un liceu sunt aleși să meargă la Vatican. Ei vor fi însoțiți de JJ ca supraveghetor din partea părinților. Și încep necazurile, Collin, de origine chineză, fiul lui șefului lui JJ de la CIA este luat ostatic ca tatăl lui să reveleze coduri ale apărării SUA și NATO. JJ, împreună cu Sophie, tatăl lui Collin și adjuncta de la CIA pornesc prin Italia, la Veneția, Florența și Roma să blocheze pe teroriști și să evite o catastrofă iminentă. Cea mai haioasă fază este când JJ neutralizează un adversar cu penisul unei statui!

Un film simpatic și hazliu. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu