sâmbătă, 6 martie 2021

Deutschland 89


Seria a treia din serialul Deutschland se finalizează cu Deutschland 89. Suntem spre finalul lui 89, Germania de Est  se află într-o criză adâncă. Est-germanii fug prin Ungaria și Cehoslovacia spre Germania de Vest, sunt demonstrații zilnice la Leipzig sub lozinca: Noi suntem Poporul! Honecker își dă demisia și vine Egon Krenz. 

Disperați cei de la HVA (spionajul extern dederist) în frunte cu Markus Fuchs care pare a fi real generalul de securitate Markus Wolff pun la cale otrăvirea lui Krenz, care urma să deschidă DDR spre străinătate și implicit drumul spre reunificarea germană. Este însărcinat Martin Rauch (Jonas Nay) să-l otrăvească pe Krenz și el doar mimează tentativa. Ministrul de interne anunță greșit deschiderea granițelor și est germanii trec zidul. Este finalul Zidului Berlinului! Și implicit a comunismului! 

Rauch este acostat de CIA și BND prin fosta iubită Brigitte să infiltreze un periculos grup terorist provenit din fosta grupare Baader-Meinhof. În același timp Anett ajunsă mare securistă la Moscova vrea să îl răpească pe micul Max, fiul lor și să-l aducă la Moscova. Max este salvat de învățătoarea lui, Nicole din mâinile kaghebiștilor care vor să-l duca la Moscova și între ea și tatăl lui Max se înfiripă dragostea. 

Teroriștii pleacă la Frankfurt și pun la cale un atentat cu bombe. La Frankfurt vine și Schweppenschtette ca bancher trimis de HVA care vrea să se salveze ca toți securiștii și să devină mari capitaliști. Exact cum s-a întâmplat și în România. În atentat se implică și mătușa lui Lenora, evadată din pușcăria vest germană. Martin se implică în urmărirea și capturarea lui Lenore. Lenore acționa cu securistul român Antonescu și pleacă spre Timișoara. Și aici încep niște aventuri cam hazlii.

Martin și Nicole ajung la Timișoara pin intermediul unor soldați sovietici când deja este revoluție, lumea este pe străzi. Distractiv și tragic este că Martin și Lenore telefonează în Germania de la un telefon public, absurd pe vremea lui Ceaușescu. Martin îl anihilează pe Antonescu, dar nu pune mâna pe Lenore, care fuge la Sorrento, unde era Fuchs și amanta Dietrich pregătind devenirea lor capitaliști. 

Reveniți în Germania finalul este la Leipzig unde Lenore pune la cale un atentat împotriva lui Kohl care pregătește reunificarea. Atentatul nu reușește, Martin este capturat de spionul CIA Vașdez care vrea să-i pună în cârcă atentatul. Cam dubioasă povestea! În final Brigitte apelează la un șef CIA să-l elibereze pe Martin, după ce Valdez o executase pe Lenore. Agentul îl execută pe Valdez și mimează și execuția lui Martin. 

Finalul este distractiv cu Zidul Berlinului care se reface din imaginile dărâmării lui filmate invers cu trimitere la Trump și zidul lui. 

A fost un serial interesant și nu a putut lipsi nici Revoluția Română într-un registru cam bizar. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu