sâmbătă, 23 martie 2024

Turning Point, The Gentlemen, Argylle, The Road House, seriale și filme


Vreau să recomand niște seriale și niște filme pe care le-am văzut.

Turning Point 

Acest serial care are subtitlul The Bomb and The Cold War. Este un serial documentar în 9 episoade de mai mult de o oră. Serialul surprinde toate evenimentele care au avut loc după victoria din Europa împotriva hitlerismului. De o parte erau puterile occidentale care voiau să refacă Europa distrusă de război și au lansat programul Marshall și pe de altă parte era Stalin care a impus în țările ocupate din Est regimul comunist cu toate consecințele. La noi a fost încarcerarea tuturor celor care contestau acest regim fie politic și cu rezistență armată, fie nu corespundeau rigorilor sociale comuniste. Un factor important de echilibru în această confruntare a fost bomba atomică. Capacitatea de distrugere verificată în Japonia la Hiroshima și Nagasaki a îngrozit lumea. Și sovieticii au obținut-o în 1949 și cu trădarea unor participanți la programul Manhattan. Confruntarea între cele două sisteme s-a făcut prin terți, Coreea, Vietnam, dar și în 1962 prin criza rachetelor din Cuba, de care eu habar nu ama avut. Cea mai emoționantă este evocarea prăbușirii Zidului Berlinului și a comunismului în Europa. Am trăit jumate de viață în comunism și aproape jumate într-o Românie liberă, dar cred că puțini mai apreciază libertatea, când există nostalgici ai lui Ceaușescu. Finalul acestui serial se ocupă de Putin și de agresiunea din Ucraina. Recomand cu căldură acest serial.


The Gentlemen

Este un serial inspirat de un film anterior al lui Guy Ritchie. Tânărul militar Edward Horniman (Theo James) este căutat să vină rapid acasă unde tatăl, ducele de Halstead este pe moarte. El era fiul cel mic al ducelui și cum este cutuma el nu moștenește nimic și din acest motiv a alea armata. Dara spre marea lui surpriză este declarat moștenitorul titlului și al averii în pofida fratelui mai mare. acesta este un imbecil cufundat în datorii, drogat și iresponsabil. El trebuie să-și salveze fratele și moșia plină de datorii. Află cu stupoare că pe moșie este o afacere cu droguri marijuana. Tot serialul este tentativa de a scăpa de această afacere gestionată de frumoasa Susie Glass (Kaya Scodelario). Așa că între timp aristocratul intră și mai adânc în afacerea cu droguri. 


Argylle

Acest film este o fantezie thriller. O autoare de succes de romane thriller de spionaj Elly Conway (Bryce Dallas Howard) află cu surprindere că este de fapt agent de teren în afaceri cu spioni. Cel care o actualizează este iubitul ei Aidan Wilde (Sam Rockwell). Cel care este eroul ei din romane Argylle, este de fapt chiar ea. Dra ea se află sub controlul unor răi și Aidan o ajută să redevină superagenta care era. 

Un film amuzant.


Road House

Acest film este de o violență extremă. Frankie, proprietara unui cârciumi din Key Glass insulă din Key West, Florida. Ea caută un paznic și merge la un concurs de street fight. Și acolo marele bătăuș când aude că în concurs a intrat Dalton (Jake Gyllenhaal) acesta refuză să lupte. Iniția refuză oferta, dar apoi vine la cârciumă să se angajeze. Acolo are probleme pentru că un individ angajase bătăuși să o determine pe Frankie să renunțe. Grant cel care conduce afacerea de droguri nu poate să scape de Dalton, așa că tatăl acestuia, din pușcărie îl angajeze pe Knox (faimosul bătăuș și luptător Conor Mc Gregor). Și așa iese un film cu bătăi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu