marți, 21 ianuarie 2020

Messiah - serial


Tocmai am terminat de văzut acest serial Messiah, care m-a intrigat la extrem.

Acest serial vrea să acrediteze că și azi, în această lume modernă este posibil apariția unui nou Mesia.

Este vorba de apariția unui Mesia (Mehdi Dhebi), unde altundeva decât în   Orientul Mijlociu în Siria.

El blochează printr-o furtună de nisip asediul teroriștilor Daesh asupra Damascului, iar apoi își conduce adepții spre Israel. Ajunge pe terasa moscheii Al Aqsa unde un tânăr este împușcat și este înviat de acest nou Mesia. 
Este arestat de israelieni și dispare din pușcărie și ajunge unde altundeva decât în ....SUA, mai precis în Texas.

Mișcările acestui personaj sunt urnărite de către agenta CIA Eva Geller (Michelle Monaghan) și de agentul Shin Beth (Aviram Dahan). 

Aici în Texas se produce o altă minune. Fiica predicatorului Felix Iguero (John Oriz), Rebecca este salvată dintr-o tornadă de Al Masih (denumirea arabă a lui Mesia). Dar poate cea mai dramatică și impresionantă scenă este cea în care Felix, copleșit de greutăți își pierde credința și se decide să dea foc bisericii penticostale pe care o păstorea.
Minunea salvării fiicei și faptul că din toată localitatea singura clădire care nu este distrusă de tornadă îi redă încrederea în Dumnezeu. 

Ca în orice poveste cu profeți toți cei strânși în mica localitate texană pornesc în pelerinaj spre Washington unde noul Mesia produce minunea mersului pe apă. Mesia se întâlnește inclusiv cu președintele SUA căruia îi propune retragerea tutoror armatelor americane din străinătate.

Eva face cercetări și află că de fapt Mesia este un iranian, fiul unui evreu și a unei creștine și împreună cu fratele său, fiind crescuți de un unchi al lor care este magician. Ideea este că este un profet fals, o răspândește un demnitar de lângă președinte. Acesta aranjează ca Mesia să fie luat de agenții israelieni și transportat spre Israel. Vestea dispariției lui Mesia îl șochează pe Felix care dă foc bisericii. Nemernicul demnitar de lângă președinte dă la presă dosarul acestui Mesia, car se dovedește că este profet fals. Dar cea mai mare ticăloșie este că avionul este defectat special și se prăbușește. 
Finalul se petrece undeva în deșertul arab unde Mesia învie pe agenții israelieni din avionul prăbușit!


Un comentariu: