sâmbătă, 11 ianuarie 2020

Love Me Tender



Love Me Tender este primul film cu Elvis Presley.
Este și primul eveniment cultural din 2020 pe care vreau să-l consemnez.

Eu m-am bucurat că acum când aniversăm 85 de ani de la nașterea acestui mare fenomen muzical că am văzut acest film alb negru!
Filmul a fost lansat în 1956, scurt timp după explozia acestui star muzical. Elvis Presley a fost într-adevăr Regele Rockului și asta se observă de la debut. 
Filmul care poartă numele unuia din cele mai mari succese ale lui Presley este un western!

Se pare că băieții de la  Hollywood voiau să-l promoveze pe acest fenomen muzical și au găsit acest wetern care este și o melodramă.
Pentru că Elvis iubește fata greșită și că moare în final. 
Aș spune că westernul este chiar interesant. Un grup de cavaleriști confederați ocupă o gară și confiscă banii care trebuiau dați unei unități a unioniștilor. De fapt acțiunea lor este anacronică, confederații erau deja învinși și confederații își împart banii. Între ei erau frații Reno din Teaxasul de Est, Vance (Richard Egan), Ray și Brett. Vance abia aștepta să ajungă acasă la iubita sa Cathy (Debra Paget). Ajunși la ferma părintească își revede mama și pe fratele cel mic, Clint (Elvis Presley). Pentru că familia Reno primise e o scrisoare prin care Vance era dat mort, Cathy s-a măritat cu Clint.
Vance este devastat, dar este mîngâiat de talentul lui Clint care cântă la chitară chiar această melodie extrem de melancolică și frumoasă. 
Clint merge la o serbare câmpenească unde Presley cântă cu o orchestra de banjo melodii rock și cu celebrele lui mișcări erotice din tors, care se cam potrivesc ca nuca în perete cu westernul. 

Tocmai când lumea se distrează apare un detectiv și cu o unitate de cavaleriști unioniști care vor să recupereze banii jefuiți de  ei. Vance, Ray și Brett sunt arestați, dar eliberați de camarazii lor. Vance însă negociase cu detectivul dacă dau banii înapoi se va încheia urmărirea lui. Clint este convins de camarazii lui Vance că Vance vrea să fugă cu banii și cu Cathy. Din păcate Clint este rănit mortal în această dispută. 

Filmul se încheie cu un pelerinaj la mormântul lui Clint pe melodia Love Me Tender

Filmul nu este rău făcut, dar pare cusută cu ață albă în acțiunea westernului talentul muzical al lui Elvis Presley.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu