luni, 4 martie 2019

The Widow - Văduva un serial englezesc cu Kate Beckinsale

Am văzut un nou film difuzat de Amazon, realizat de englezi, cu o actriță engleză frumosă și inteligentă, Kate Beckinsale a studiat la Oxford,e franceza și rusa.

În acest serial în 8 episoade totul nu este ce pare a fi. Mai mult constatăm că britanicii și americanii sunt dedicați misionari, mai sunt și iezuiții francezi. Așa că ei sunt furnizorii dedicați pentru alimentarea canibalilor.

Ce m-a deranjat este că filmul se petrece în Congo se vorbește mai mult în engleză, că mașinile aveau volanul pe dreapta ceea ce arată că filmul a fost făcut în Africa de Sud unde se circulă ca în Marea Britanie. 

Filmul se petrece în primul rând în unul din cele mai periculoase locuri de pe pământ, în Congo.
Este un film despre puterea dragostei.

Georgia (Kate Beckinsale) este disperată, soțul ei Will a dispărut în Congo într-o misiune umanitară în Congo. El ar fi murit într-un accident aviatic, în Congo, dar un jurnalist, Emmanuel descoperă pe Will în compania unui sud african, Pieter Bello, după ce se produsese accidentul.

Disperată, Georgia pleacă în Congo în căutarea soțului. Pentru asta ea se bazează pe congolezul Emmanuel și pe pe Judith Gray, care se ocupă de proiecte umanitare.
De fapt totul se învârte în acest film în jurul coltanului, mineral extrem de prețios în industria IT, în smartfone și lap top, conținând tantal. Acest mineral se găsește în Congo ca și alte minerale extrem de prețioase. 

Ca să-și găsească soțul, Georgia pleacă de la Londra în Congo, la Kinshasa, apoi la Goma și în zona cea mai periculoasă, unde viermuiesc bandiși înarmați, copii care sunt deja soldați în Congo de Est. 

Sunt momente tensionate, Georgia este cât pe aci să fie violată, dar eă îl împușcă pe un bandit, pentru că aflăm că ea este fost căpitan în armata britanică. 

Unii din protagoniști sunt omorâți, precum Emmanuel și alții pentru că este lupta pentru stăpânirea minelor de coltan. 

Și așa Georgia află că prietenii sunt inamici și că soțul ei avea alte planuri după dispariție. 

Georgia salvează totuși pe tânăra Adidja, capturată și transformată în soldat. 


Filmul este incitant, bine  făcut, ca și cele franțuzești, așa că votez cu amicul   newyorkez Valeriu pentru europeni. 



Un comentariu:

  1. Joe, daca iti plac filmele romantice, iti recomand "Serendipity", ca si "Pearl Harbor", filme mai vechi (2001) cu Kate Beckinsale mai tanara. Poate ca deja le-ai vazut, dar daca nu, merita sa le vezi.

    RăspundețiȘtergere