marți, 27 august 2024

Nice Girls, Union, The Killer, filme de vară


Am văzut trei filme noi, proaspete pe care vi le recomand. Un film este franțuzesc, alte două americane, dar se petrec în Europa, e mai frumos aici.

Nice Girls

Acum, când comentez filmul realizez că titlul este și un joc de cuvinte. Personajele principale sunt din orașul mediteraneean Nice! Iar actrițele sunt cu adevărat drăguțe-nice! 

Este o poveste polițistă care se petrece la Nice. Personajul principal este polițista Leo (Alice Tagliani) îl caută pe partenerul ei care este de negăsit.  Apare în fine de la Hamburg într-un cosciug, unde a fost asasinat când investiga un caz. Cazul este urmărit și de o polițistă nemțoaică Melanie (care este fluentă în franceză) și împreună urmăresc să de de asasini. Este vorba de droguri, și de baroni locali care își dispută posesia lor. În final, aflăm că polițista nemțoaică era franțuzoaică și era iubita polițistului mort. Pentru lămurirea acestor afaceri sunt ajutate de hackerul Bat, cu care se cuplează în final. Film simpatic și distractiv.


The Union

Acesta este un film de spionaj cu iz de comedie. Eroii principali sunt Mike (Mark Wahlberg) și Roxanne (Halle Berry), foști colegi de școală și iubiți. Roxanne este implicată în firma The Union, care se ocupă de acțiuni secrete. Ei se află în Trieste unde trebuie să recupereze un laptop cu numele multor agenți secreți de la CIA, MI6, de la un fost agent CIA. Acțiunea este un eșec, toți agenții din echipa The Union în  sunt uciși și laptopul confiscat de niște mercenari. Laptopul este de vânzare la Londra. Și celor de la The Union le trebuie un individ absolut necunoscut care să participe la licitație. Și așa Roxanne îl răpește pe Mike și îl transformă în agent de teren. De fapt The Union folosea oameni aparent obișnuiți ca agenți. Începutul este la Londra și Mike conduce mașina pe dreapta nu pe stânga ca la Londra. Finalul este foarte dinamic și se petrece în Trieste, dar de fapt, scenele sunt filmate în portul Piran, de pe coasta slovenă pe care l-am vizitat de două ori. Este o fostă colonie venețiană, unde s-a născut compozitorul Giuseppe Tartini, aflat la câțiva kilometri de orașul Trieste.


The Killer

Acest film este un film cu asasini cum spune și titlul. Asasina este de fapt o tânără, Zee (Nathalie Emmanuel), care este coordonată de Finn (Sam Worthington). Ea reușește să ucidă pe bandiții care capturează o mare cantitate de heroină transportată de un prinț arab. Zee urmărește să protejeze pe o tânără cântăreață, martoră la eliminarea bandiților. În film apar Eric Cantona, fotbalistul lui Man United, transformat în actor și Tcheky Karyo, actor francez cunoscut.


3 comentarii:

  1. Joe, imi amintesti de Catrinel Oproiu, care comenta in revista Cinema filme de la Cannes sau premiate cu Oscar-uri pe care nu stiam daca aveam vreo sansa sa le vizionam si le cautam febrili pe video casete piratate! Slava Domnului ca lucrurile s-au mai schimbat .... Comentariu: discutabila asertiune "...alte două americane, dar se petrec în Europa, e mai frumos aici."!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. deci nu crezi ca e mai frumos în bătrâna Europă?

      Ștergere
    2. Eu mi-s mai globalist: toata planeta are frumusetile ei in fiece zona si care merita apreciate pe masura!

      Ștergere