Astăzi am trăit un
regal gastronomic!
Mâncasem şi în Franţa
raţă, confit de canard, adică copan
de raţă şi magret de canard, adică
piept de raţă, fript în sânge.
Dar astăzi am mâncat
ceva care a întrecut amintirile culinare franţuzeşti.
În piaţa mare din
Piteşti este târgul de toamnă şi Păpu,
adică Cristi Păpuşoiu, chef şi mare pasionat de bucătărie şi-a deschis şi el o
terasă.
Nu face mititei, el
este specialist în pescărie, am mâncat o ciorbă de somn excelentă şi un caras
prăjit foarte bun.
Am luat porţiile
acasă şi le-am mâncat la prânz cu Adriana.
A fost un deliciu, sosul cu vin şi cu ciuperci combinat cu carnea de raţă confiată în grăsime de raţă a fost de milioane.
A fost un deliciu, sosul cu vin şi cu ciuperci combinat cu carnea de raţă confiată în grăsime de raţă a fost de milioane.
Deci şi la târgul de
mici, fleici şi maţe la grătar poţi avea surpriza să mănânci rafinamente cu aer
provensal!
Nu-i fair sa trimiti asa ceva dar in schimb este normal sa salivez pe "uscat"!
RăspundețiȘtergereMama,imi este o foame si uite ce imi faci...
RăspundețiȘtergereRata este ungureasca,cam 19 Ron /kg ,Probabil ca pieptul l-a pus la congelator sa-l faca la gratar cu sos de unt si afine de revelion !! Spatele e bun doar pentru pisici Ratele cresc pe Balaton conform planului Valev.Daca iese Johanis o sa mancam gasca fripta la protap ...ca in ....(completeaza tu )
RăspundețiȘtergere