joi, 23 octombrie 2014

Raţă a la Păpu

Astăzi am trăit un regal gastronomic!
Mâncasem şi în Franţa raţă, confit de canard, adică copan de raţă şi magret de canard, adică piept de raţă, fript în sânge.
Dar astăzi am mâncat ceva care a întrecut amintirile culinare franţuzeşti.
În piaţa mare din Piteşti este târgul de toamnă şi Păpu, adică Cristi Păpuşoiu, chef şi mare pasionat de bucătărie şi-a deschis şi el o terasă. 
Nu face mititei, el este specialist în pescărie, am mâncat o ciorbă de somn excelentă şi un caras prăjit foarte bun.

Dar ieri mi-a spus că pregăteşte raţă. Şi azi am luat de la el două porţii de confit de canard, adică tot copan de raţă, dar pregătit  la ceaun.
Am luat porţiile acasă şi le-am mâncat la prânz cu Adriana. 
A fost un deliciu, sosul cu vin şi cu ciuperci combinat cu carnea de raţă confiată în grăsime de raţă a fost de milioane.

Deci şi la târgul de mici, fleici şi maţe la grătar poţi avea surpriza să mănânci rafinamente cu aer provensal!

3 comentarii:

  1. Nu-i fair sa trimiti asa ceva dar in schimb este normal sa salivez pe "uscat"!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mama,imi este o foame si uite ce imi faci...

    RăspundețiȘtergere
  3. Rata este ungureasca,cam 19 Ron /kg ,Probabil ca pieptul l-a pus la congelator sa-l faca la gratar cu sos de unt si afine de revelion !! Spatele e bun doar pentru pisici Ratele cresc pe Balaton conform planului Valev.Daca iese Johanis o sa mancam gasca fripta la protap ...ca in ....(completeaza tu )

    RăspundețiȘtergere