vineri, 4 august 2023

Lincoln Lawyer seria a II-a

Iată că la un an de la lansarea serialului Lincoln Lawyer a apărut anul acesta seria a II-a. Serialul s-a transmis în două calupuri. Primul s-a difuzat pe Netflix la mijlocul lui iulie. Al doilea acum la începutul acestei luni, august. Serialul este inspirat de romanele lui Michael Connelly. 

Finalul primului calup se termină cu o bătaie, soră cu moartea încasată de avocatul Mickey Haller., eroul serialului. 

Subiectul acestei serii este un proces în care Haller trebuie să apere pe Lisa Trammel, chef și proprietar al unui restaurant. Haller se implicase sentimental cu această doamnă. Ea este deodată acuzată de uciderea dezvoltatorului imobiliar Bondurant. Acesta este găsit mort lângă mașina lui în garajul subteran pe unde trecuse și Lisa. Lisa intrase în conflict cu Bondurant pentru că acesta făcea presiuni să cumpere proprietățile din zona restaurantului Lisei și ea refuza și se implicase în protestele împotriva gentrificării. Acest termen definește transformarea unor zone rezidențiale în zone de lux. Dovezile procuraturii sunt mănușile de grădină Lisei care aveau probe de sânge ale lui Bondurant și apoi și ciocanul cu care Bondurant fusese omorât aparținând Lisei. Totul pare că este  înscenare interesată în a da vina pe Lisa Trammel. Cisco și Haller găsesc un email al lui Bondurant către Alex Grant, un partener al lui Bondurant care îoi datora sume importante de bani. Inclusiv FBI se implica în a-l urmări pe Grant. Grant care se numea Kasarian, părea legat de mafia armeană din oraș și pare cel mai interesat să moară Bondurant. Haller se luptă cu Procuratură în a demonstra că probele sunt neconcludente. Juriul o declară nevinovată, NG pe Lisa Trammel. Filmul pare că se sfârșește, dar Haller are o discuție cu Trammel. El primește indicații că soțul Lisei este dispărut, iar un tip ce se declară că este soțul ei este respins de Haller în timpul procesului. O poză de pe rețele sociale îl arată pe adevăratul soț al Lisei Trammel. Lisa refuza să vândă pentru că îl omorâse și-l îngropase în grădina casei de lângă restaurant! Poliția o arestează pentru uciderea soțului. 

Finalul este cu un arestat care-l solicită s-l salveze de uciderea unei prostituate. Ea era de fapt o fostă iubită a lui Mickey Haller. Și asta conduce la o următoare serie a lui LIncoln Lawyer. 

Numele Lisa Trammel mi-a aprins o luminiță. Romanul lui Connelly Law of Innocence o prezenta pe Trammel ca o fost clientă, autoare a două crime, pentru prima fi salvată de Haller, a doua a soțului, pentru care făcea pușcărie de 11 ani. Trammel îl ura și-l amenința pe Haller din pușcărie. Înscenarea din serial mi-a amintit de înscenarea făcută în roman chiar avocatului. Asta arată că scenariștii serialului s-au inspirat vârtos din acest ultim roman citit de mine. 

Serialul este bine realizat, actorul Manuel Garcia-Rulfo face un rol foarte bun și convingător. Este un serial care combină drama judiciară cu subiectul polițist.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu